Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
4 tane sivri biber
2 tane küçük soğan
3 tane domates
Sıvı yağ
2 su bardağı iri bulgur
1 adet tavuk bulyon (Ben knor markasını kullandım)
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıcak su
Baharatlar;
Tuz
Karabiber
Toz pul biber
Kırmızı pul biber
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biber; küçük daire daire doğrandı. Domates ve soğan; küçük küp küp doğrandı.
Kızgın yağa önce soğanımızı atıp biraz kavuruyoruz sonrasında biberlerimizi koyuyoruz ve soğanla birlikte kavruluyor.
Kavrulduktan sonra domateslerimizi atıyoruz iki üç karıştırdıktan sonra salçamızı ve baharatlarımızı koyuyoruz bir güzel salçayı da kavuruyoruz.
Sonrasında bulgurumuz ekleyip karıştırıyoruz ardından tavuk bulyonu koyuyoruz (Bulyonu ben su ile çözerek kattım)
Sıcak suyumuzu da bulgurun üzerine geçecek şekilde ekliyoruz ve tencerenin altı açık kapağı kapalı şekilde suyun çekmesini bekliyoruz arada karıştırabiliriz.
Suyunu yavaş yavaş çektikten sonra yemeğimizin altını kısıp biraz bekliyoruz ve tamamen suyunu çeken yemeğimizin artık altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun
Püf noktalar;.
1-Bulyonu bir bardak içine alıp sıcak su da çözüp yemeğe katsanız daha lezzetli olur
2-Bulguru ne kadar pişirmeden önce suyun içinde bekletirsek o kadar güzel şişer.
3-Yemeği bitirip dinlenmeye bıraktığımız zaman kapağını ne kadar açmasak o kadar iyi olur.
4-Baharatların hepsini aynı anda katıyorum yalnız sadece karabiberi bulgurla beraber ekliyorum.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 tane sivri biber
2 tane küçük soğan
3 tane domates
Sıvı yağ
2 su bardağı iri bulgur
1 adet tavuk bulyon (Ben knor markasını kullandım)
1 yemek kaşığı domates salçası
Sıcak su
Baharatlar;
Tuz
Karabiber
Toz pul biber
Kırmızı pul biber
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Biber; küçük daire daire doğrandı. Domates ve soğan; küçük küp küp doğrandı.
Kızgın yağa önce soğanımızı atıp biraz kavuruyoruz sonrasında biberlerimizi koyuyoruz ve soğanla birlikte kavruluyor.
Kavrulduktan sonra domateslerimizi atıyoruz iki üç karıştırdıktan sonra salçamızı ve baharatlarımızı koyuyoruz bir güzel salçayı da kavuruyoruz.
Sonrasında bulgurumuz ekleyip karıştırıyoruz ardından tavuk bulyonu koyuyoruz (Bulyonu ben su ile çözerek kattım)
Sıcak suyumuzu da bulgurun üzerine geçecek şekilde ekliyoruz ve tencerenin altı açık kapağı kapalı şekilde suyun çekmesini bekliyoruz arada karıştırabiliriz.
Suyunu yavaş yavaş çektikten sonra yemeğimizin altını kısıp biraz bekliyoruz ve tamamen suyunu çeken yemeğimizin artık altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun
Püf noktalar;.
1-Bulyonu bir bardak içine alıp sıcak su da çözüp yemeğe katsanız daha lezzetli olur
2-Bulguru ne kadar pişirmeden önce suyun içinde bekletirsek o kadar güzel şişer.
3-Yemeği bitirip dinlenmeye bıraktığımız zaman kapağını ne kadar açmasak o kadar iyi olur.
4-Baharatların hepsini aynı anda katıyorum yalnız sadece karabiberi bulgurla beraber ekliyorum.
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı