Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
1 adet soğan
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adetdomates
2 su bardağı bulgur
Yeteri kadar su (üstünü gecicek kadar)
Tuz
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Soğanı yağla kavuralım. Salçayı ekleyip bir iki dk daha kavuralım. Biberleri ekleyelim.
Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayalım.
En son bulguru koyalım.
Biraz kavuralım.
Suyunu ekleyelim.
Tuzunu ayarlayalım. Pişmeye bırakalım.
Suyunu çekene kadar pişirelim. Şayet bulgular pişmemisse biraz daha su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
1 adet soğan
Sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
1 adetdomates
2 su bardağı bulgur
Yeteri kadar su (üstünü gecicek kadar)
Tuz
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Soğanı yağla kavuralım. Salçayı ekleyip bir iki dk daha kavuralım. Biberleri ekleyelim.
Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayalım.
En son bulguru koyalım.
Biraz kavuralım.
Suyunu ekleyelim.
Tuzunu ayarlayalım. Pişmeye bırakalım.
Suyunu çekene kadar pişirelim. Şayet bulgular pişmemisse biraz daha su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.