Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
1 adet orta uzunluk soğan
2 adet orta uzunluk patates
5 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber sos (Olmasa da olur )
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı bulgur
Tuz
Sıcak su
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Birinci olarak soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım.
Akabinde patatesi de soyup ufak ufak doğrayalım.
Soğanın üzerine döküp 5 dk orta ara karıştırarak kavuralım.
Salça ve sosu ekleyip bi 5 dk da bu formda kavuralım.
Daha sonra domates ve biberi ekleyelim ( ben yazdan hazırladığım domates biber konservesini kullandım sizin elinizde konserve yoksa domates biberi doğrayıp ekleyin adedi belirttim gereç listesinde ).
(Kışlık Menemenlik Yemeklik Domates Biber Konservesi)
Domates ve biberi de 3 dk kavurup 2 yemek kaşığı dolusu tereyağıni koyup bulgurunu ekleyelim karıştıralım tuzunu da ayarlayalım.
Son olarak su verme süreci kaldı üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su döküp ağzını kapatalım.
Kısık ateşte bulgur suyunu çekip yumuşayana dek pişirelim. Su kâfi gelmezse tekrar ekleyebilirsiniz.
Pişen pilavın ağzını bez ile örtüp 15 dk dinlendirelim. Akabinde ayran ve turşu ile servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
1 adet orta uzunluk soğan
2 adet orta uzunluk patates
5 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber sos (Olmasa da olur )
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı bulgur
Tuz
Sıcak su
Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
Birinci olarak soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım.
Akabinde patatesi de soyup ufak ufak doğrayalım.
Soğanın üzerine döküp 5 dk orta ara karıştırarak kavuralım.
Salça ve sosu ekleyip bi 5 dk da bu formda kavuralım.
Daha sonra domates ve biberi ekleyelim ( ben yazdan hazırladığım domates biber konservesini kullandım sizin elinizde konserve yoksa domates biberi doğrayıp ekleyin adedi belirttim gereç listesinde ).
(Kışlık Menemenlik Yemeklik Domates Biber Konservesi)
Domates ve biberi de 3 dk kavurup 2 yemek kaşığı dolusu tereyağıni koyup bulgurunu ekleyelim karıştıralım tuzunu da ayarlayalım.
Son olarak su verme süreci kaldı üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su döküp ağzını kapatalım.
Kısık ateşte bulgur suyunu çekip yumuşayana dek pişirelim. Su kâfi gelmezse tekrar ekleyebilirsiniz.
Pişen pilavın ağzını bez ile örtüp 15 dk dinlendirelim. Akabinde ayran ve turşu ile servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun