Sebzeli Çam Fıstıklı Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 adet küçük küçük boy patates
1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy kapya biber
1 adet küçük boy yeşil biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuş üzümü ve çam fıstığı
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı karabiber, yenibahar, toz tarçın
1 çay kaşığı kuru nane
1 tutam ince kıyım maydanoz
2 su bardağı su
Sebzeli Çam Fıstıklı Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesi ve havucu soyalım rendeleyelim. Pirinci ılık tuzlu suda 5 dk bekletip, yıkayıp, süzgüye alalım.
Soğanı sarımsağı küçük yemeklik doğrayalım, biberleri çekirdeğini çıkarıp, küçük doğrayalım tencereye yağları koyalım. Fıstığı koyalım bir dk kavuralım.
Sonra soğanı sarımsağı ekleyelim karıştıralım pirinci ekleyelim karıştıralım kısık ateşte 2-3 dk kavuralım.
Sonra havucu patatesi biberleri yıkadığımız kuşüzümü koyalım 2 dk karıştıralım.
Sonra oda sıcaklığındaki suyu verelim tuz baharatı serpelim bir karıştıralım fokurdayınca ocağın altını kısalım.
Çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra maydanoz serpip, karıştıralım. Afiyet olsun.
Sebzeli Çam Fıstıklı Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı pilavlık pirinç
1 adet küçük küçük boy patates
1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy kapya biber
1 adet küçük boy yeşil biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuş üzümü ve çam fıstığı
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı karabiber, yenibahar, toz tarçın
1 çay kaşığı kuru nane
1 tutam ince kıyım maydanoz
2 su bardağı su
Sebzeli Çam Fıstıklı Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesi ve havucu soyalım rendeleyelim. Pirinci ılık tuzlu suda 5 dk bekletip, yıkayıp, süzgüye alalım.
Soğanı sarımsağı küçük yemeklik doğrayalım, biberleri çekirdeğini çıkarıp, küçük doğrayalım tencereye yağları koyalım. Fıstığı koyalım bir dk kavuralım.
Sonra soğanı sarımsağı ekleyelim karıştıralım pirinci ekleyelim karıştıralım kısık ateşte 2-3 dk kavuralım.
Sonra havucu patatesi biberleri yıkadığımız kuşüzümü koyalım 2 dk karıştıralım.
Sonra oda sıcaklığındaki suyu verelim tuz baharatı serpelim bir karıştıralım fokurdayınca ocağın altını kısalım.
Çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Sonra maydanoz serpip, karıştıralım. Afiyet olsun.
Sebzeli Çam Fıstıklı Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı