Son konular

Sebzeli Dana Güveç (Lokum Güveç)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Sebzeli Dana Güveç (Lokum Güveç) Tanımı İçin Materyaller
1 kilo dana kuşbaşı (tercihen iç bonfile)
1 adet patlıcan
2 adet kapya biber
2 adet büyük köy biberi
2 baş sarımsak (15-20 diş)
10-15 adet arpacık soğan
8-10 adet kiraz domates
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik

Sebzeli Dana Güveç (Lokum Güveç) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Patlıcanı alacalı soyup dörde bölüp doğrayalım.
Biberleri de çok küçük olmayacak halde doğrayalım.
Soğanları ve sarımsakları soyalım.
Güvecin içerisine eti alalım.
Üzerine salça sıvı yağ ve baharatları koyup elimizle yoğurup karıştıralım.
Daha sonra zerzevatları de ekleyip tekrar karıştıralım.
Elimizle bastırıp düzeltelim.
Soyduğumuz sarımsakları güvecin ortalarına sıkıştıralım.
Arpacık soğanları üzerine aralıklı yerleştirelim.
Kiraz domatesleri ikiye bölüp dizelim.
En üste tereyağını modül kesim koyalım. Tercihen bi kahve fincanı su gezdirebilirsiniz ancak susuz da pişer.
Yağlı kağıdı suya tutup güvecin üzerine kapatalım.
Evvelce ısıtılmış 250 derece fırında 1 saat pişirelim. Lokum üzere pişiyor. Deneyeceklere afiyet olsun
Sebzeli Dana Güveç (Lokum Güveç) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Lokum Gibi Kuzu Etli Güveç Tarifi İçin Malzemeler 100 gram tereyağı 500 gram kuzu kuşbaşı 8 diş sarımsak 6 adet küçük soğan 4 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 2 adet patlıcan 12 adet küçük domates Sosu için; 2 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı karabiber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Sebzeli Etli Güveç Tanımı İçin Malzemeler 500 gram dana kuşbaşı 2 adet patates 1 büyük baş soğan 1 adet kırmızı biber 2 adet yeşil biber 2-3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı domates salçası Tuz İsteğe nazaran baharatlar 1 su bardağı soğuk su Sıvı yağ Sebzeli Etli Güveç Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Güveç Kapama Tarifi İçin Malzemeler Güveç için 500 gram mantar 1 büyük soğan 4-5 diş sarımsak 1 büyük domates 300-400 gram kuşbaşı et 1-2 çarliston biber (Varsa 1 tane kapya ekleyin lezzet katlansın) 1 silme yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber pul biber kekik 1 yemek kaşığı salça 1-2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Güveç Tenceresinde Beşamel Soslu Fırın Güveç (Evde) Tarifi İçin Malzemeler 750 gram dana kuşbaşı 1 yemek kaşığı kuyruk yağı Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 baş kuru soğan 1 adet patlıcan 1 adet kabak 1 adet patates 4 tane çarliston biber 1 tane kapya biber 1 adet domates 2 diş sarımsak 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Et Güveç Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg kuşbaşı et 2 büyük domates 25 tane arpacık soğan 3 çarliston 2 kırmızı biber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça Tuz Kırmızı toz biber Pul biber Köri Et Güveç Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Güvecin dibine tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt