Sebzeli Domates Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı don yağı (ya da su yerine et suyu yahut tavuk suyu kullanabilirsiniz)
1 küçük uzunluk soğan
1 diş sarımsak
Kereviz yaprağı (iki avuç kadar)
Ispanak sapı (iki avuç kadar)
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı domates salçası
3 adet domates
1,5 su bardağı su
Taze fesleğen, kekik, biberiye, tuz kara biber
1 çay kaşığı haşlanmış kuru fasulye
İnce doğranmış kereviz yaprağı
Süslemek için ince doğranmış maydanoz
Taze fesleğen
Sebzeli Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Don yağı eritilir, üzerine zeytinyağı eklenir üzerine bir adet kuru soğan ve bir diş sarımsak küp küp doğranarak eklenir ve kavrulur.
Kereviz ve ıspanak sapı ek edilerek kavrulur. 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve 2 yemek kaşığı salça eklenir.
Üç adet domates doğranır, (buzluktan donmuş domates de kullanabilirsiniz) d domatesler eriyinceye kadar pişirilir.
1, 5 su bardağı su eklenir, taze fesleğen, kekik, biberiye, tuz kara biber eklenerek 10 dakika kaynatılır.
Daha sonra blender ile püre kıvamına gelene kadar çekilir.
Üzerine 1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye ve ince doğranmış kereviz eklenir.
Beş dakika daha kaynatılır.
Üzerine ince doğranmış maydanoz ve fesleğen ile servis edilir. Afiyet olsun.
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı don yağı (ya da su yerine et suyu yahut tavuk suyu kullanabilirsiniz)
1 küçük uzunluk soğan
1 diş sarımsak
Kereviz yaprağı (iki avuç kadar)
Ispanak sapı (iki avuç kadar)
1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı domates salçası
3 adet domates
1,5 su bardağı su
Taze fesleğen, kekik, biberiye, tuz kara biber
1 çay kaşığı haşlanmış kuru fasulye
İnce doğranmış kereviz yaprağı
Süslemek için ince doğranmış maydanoz
Taze fesleğen
Sebzeli Domates Çorbası Tanımı Yapılışı
Don yağı eritilir, üzerine zeytinyağı eklenir üzerine bir adet kuru soğan ve bir diş sarımsak küp küp doğranarak eklenir ve kavrulur.
Kereviz ve ıspanak sapı ek edilerek kavrulur. 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve 2 yemek kaşığı salça eklenir.
Üç adet domates doğranır, (buzluktan donmuş domates de kullanabilirsiniz) d domatesler eriyinceye kadar pişirilir.
1, 5 su bardağı su eklenir, taze fesleğen, kekik, biberiye, tuz kara biber eklenerek 10 dakika kaynatılır.
Daha sonra blender ile püre kıvamına gelene kadar çekilir.
Üzerine 1 çay bardağı haşlanmış kuru fasulye ve ince doğranmış kereviz eklenir.
Beş dakika daha kaynatılır.
Üzerine ince doğranmış maydanoz ve fesleğen ile servis edilir. Afiyet olsun.