Sebzeli Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
1 kg et (haşlanmış)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet patates
2 adet havuç
6 -7 kadar ufak boy kuru soğan
1 su bardağı et suyu (haşladığımız etin suyu)
2 su bardağı su (üzeri geçinceye kadar)
1 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
Sebzeli Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce etimizi ceviz büyüklüğünde doğrayıp yıkayalım ve düdüklüye üstünü geçinceye kadar su koyup 45dk haşlayalım .
Sonra tenceremize sıvı yağı koyalım.
Üzerine havuç ve soğanları ilâve edip biraz kavuralım.
Un ilave edip kokusu çıkasıya kavuralım .
Patatesleri ekleyip karıştıralım .
Haşlayıp suyunu süzdüğümüz etlerimizi ekleyelim.
Sarımsağı ve et suyunu normal suyuda üzeri geçinceye kadar ekleyip kaynamaya bırakalım .
Kaynayınca tuzunu ilave edelim 20dk pişirelim .
Sonra indirmeye yakın zerdeçal ilave edip 10dk daha kaynatalım afiyet olsun
Sebzeli Et Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg et (haşlanmış)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet patates
2 adet havuç
6 -7 kadar ufak boy kuru soğan
1 su bardağı et suyu (haşladığımız etin suyu)
2 su bardağı su (üzeri geçinceye kadar)
1 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
Sebzeli Et Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce etimizi ceviz büyüklüğünde doğrayıp yıkayalım ve düdüklüye üstünü geçinceye kadar su koyup 45dk haşlayalım .
Sonra tenceremize sıvı yağı koyalım.
Üzerine havuç ve soğanları ilâve edip biraz kavuralım.
Un ilave edip kokusu çıkasıya kavuralım .
Patatesleri ekleyip karıştıralım .
Haşlayıp suyunu süzdüğümüz etlerimizi ekleyelim.
Sarımsağı ve et suyunu normal suyuda üzeri geçinceye kadar ekleyip kaynamaya bırakalım .
Kaynayınca tuzunu ilave edelim 20dk pişirelim .
Sonra indirmeye yakın zerdeçal ilave edip 10dk daha kaynatalım afiyet olsun
Sebzeli Et Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı