Sebzeli Et Kavurma Tanımı İçin Materyaller
500 gram dana kuşbaşı
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet domates
2-3 adet yeşil köy biberi
1 adet orta uzunluk kırmızı biber
1 orta uzunluk kuru soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Damak zevkine nazaran tuz
Sebzeli Et Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağını tencerede eritelim içine etleri alıp kavuralım.
Etler suyunu bıraktığında tencerenin kapağını kapatıp altını orta derecede açalım.
Etler suyunu çekene kadar ortada bir kapağı açıp karıştıralım. Doğramış olduğumuz soğanları içine atıp kavuralım.
Sırasıyla doğranmış olduğumuz yeşil biber kırmızı biber domates toz kırmızı biber kara biber ve tuzu tencereye ekleyelim.
Ağzı kapalı formda denetimli olarak pişirelim. Zerzevatları piştikten sonra et kavurma hazırdır. Afiyet olsun .
500 gram dana kuşbaşı
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet domates
2-3 adet yeşil köy biberi
1 adet orta uzunluk kırmızı biber
1 orta uzunluk kuru soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Damak zevkine nazaran tuz
Sebzeli Et Kavurma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağını tencerede eritelim içine etleri alıp kavuralım.
Etler suyunu bıraktığında tencerenin kapağını kapatıp altını orta derecede açalım.
Etler suyunu çekene kadar ortada bir kapağı açıp karıştıralım. Doğramış olduğumuz soğanları içine atıp kavuralım.
Sırasıyla doğranmış olduğumuz yeşil biber kırmızı biber domates toz kırmızı biber kara biber ve tuzu tencereye ekleyelim.
Ağzı kapalı formda denetimli olarak pişirelim. Zerzevatları piştikten sonra et kavurma hazırdır. Afiyet olsun .