Sebzeli Etli Kebap Tarifi İçin Malzemeler
300 gram dana kuşbaşı
1 orta boy soğan
2 sivri biber
2 yemek domates salça
3 yemek domates püresi
2 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kabak
1 küçük kase bezelye
4 adet mantar
Sebzeli Etli Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuşbaşı dana etimizi düdüklü tencerede koyup üzerine çıkacak kadar su ilave edip orta ateşte 40 45 dakika haşlıyoruz.
Soğanı ince doğrayıp, tencere yağ koyup kavuruyoruz. Sivri biberide doğrayıp soğan da birlikte kavuruyoruz.
Domates salça ve domates püresi koyup kavuruyoruz, ocağın altını kapatıyoruz.
Patlıcanı2 alaca soyup, kuş başı doğrayıp kızartıyoruz.
Patates havuç ve kabağıda soyup kus başı doğrayıp kızartıp, soğanlı biberli salçalı olan tenceremizin içine kızarttığımız sebzeleri koyuyoruz.
Küçük kase bezelye, mantarı temizleyip doğrayıp, tenceremizin içine koyuyoruz.
Tenceremizin içine haşlanan etlerimizi koyup iki su bardağı kadar etin suyunu ilave edip tuzunu karabiberini koyup 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
Daha sonra fırın borcumuzda koyup üzerine biber domates sarımsak koyup 200 derecede fırında 20 25 dakika pişiriyoruz. Benim borcamın üstünde ayrı bir kapağı vardı 15 dakika üzeri kapalı kaldı.
Daha sonra kapağını açıp biber ve domates yerde sarımsak da kızarmış oldu sizde üzerine yağlı kağıt daha sonra kağıdı kaldırıp üzerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Sebzeli Etli Kebap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
300 gram dana kuşbaşı
1 orta boy soğan
2 sivri biber
2 yemek domates salça
3 yemek domates püresi
2 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kabak
1 küçük kase bezelye
4 adet mantar
Sebzeli Etli Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuşbaşı dana etimizi düdüklü tencerede koyup üzerine çıkacak kadar su ilave edip orta ateşte 40 45 dakika haşlıyoruz.
Soğanı ince doğrayıp, tencere yağ koyup kavuruyoruz. Sivri biberide doğrayıp soğan da birlikte kavuruyoruz.
Domates salça ve domates püresi koyup kavuruyoruz, ocağın altını kapatıyoruz.
Patlıcanı2 alaca soyup, kuş başı doğrayıp kızartıyoruz.
Patates havuç ve kabağıda soyup kus başı doğrayıp kızartıp, soğanlı biberli salçalı olan tenceremizin içine kızarttığımız sebzeleri koyuyoruz.
Küçük kase bezelye, mantarı temizleyip doğrayıp, tenceremizin içine koyuyoruz.
Tenceremizin içine haşlanan etlerimizi koyup iki su bardağı kadar etin suyunu ilave edip tuzunu karabiberini koyup 10 dakika kadar kaynatıyoruz.
Daha sonra fırın borcumuzda koyup üzerine biber domates sarımsak koyup 200 derecede fırında 20 25 dakika pişiriyoruz. Benim borcamın üstünde ayrı bir kapağı vardı 15 dakika üzeri kapalı kaldı.
Daha sonra kapağını açıp biber ve domates yerde sarımsak da kızarmış oldu sizde üzerine yağlı kağıt daha sonra kağıdı kaldırıp üzerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz.
Sebzeli Etli Kebap Tarifi Fotoğraflı Yapılışı