Sebzeli Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
1 paket fırın makarna
1 orta uzunluk kabak
1 büyük havuç
1 orta uzunluk domates
1 tane kapya biber
2 – 3 kısım yeşil soğan
Kekik
Karabiber
Fesleğen (isteğe bağlı)
Tuz
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 su bardağı kaşar rendesi
Fesleğen(isteğe bağlı)
Sebzeli Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırın makarna haşlanır.
Haşlama esnasında kabak ve havuç rendelenir.
Sıvıyag eklenmiş tavada rendelenen sebzeler ve küçük küçük doğranan kapya biber baharatlarla güzelce kavrulur.
Üzerine domates ek edilerek biraz çevrilir ve ocak kapatılır.
İnce ince doğranan yeşil soğanlar üzerine ek edilerek karıştırılır.
Beşamel sos için derin bir tencereye tereyağ ile sıvı yağ ek edilir.
Tereyağ eriyince un ek edilip kavrulur.
Çırpma teli ile çalışılırsa topaklanma olmayacaktır.
Üzerine süt yavaş yavaş ek edilerek devamlı karıştırılır.
Tuz ve karabiber eklenerek göz göz olana dek pişirilir.
Makarnayı güzelce süzüp soğuk suya tutalım ki hamur olmasın.
Ardından haşlanan makarnanın yarısını yağlanmış büyük bir tepsiye dökelim üzerine yağ ile tuz gezdirelim.
Ardından kavrulan sebzelerimiz ile ince ince doğranmış yeşil soğanımızı ek edelim.
Beşamel sosun yarısını döküp karıştıralım.
Geriye kalan makarnayı da ek ederek tekrar tuz ve yağ gezdirelim kalan beşameli döküp güzelce karıştıralım.
Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi ile fesleğen serpelim.
Küçük kesimler halinde birkaç yere tereyağı koyarsanız daha yumuşak olur. Afiyet olsun.
Sebzeli Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket fırın makarna
1 orta uzunluk kabak
1 büyük havuç
1 orta uzunluk domates
1 tane kapya biber
2 – 3 kısım yeşil soğan
Kekik
Karabiber
Fesleğen (isteğe bağlı)
Tuz
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
4 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 su bardağı kaşar rendesi
Fesleğen(isteğe bağlı)
Sebzeli Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Fırın makarna haşlanır.
Haşlama esnasında kabak ve havuç rendelenir.
Sıvıyag eklenmiş tavada rendelenen sebzeler ve küçük küçük doğranan kapya biber baharatlarla güzelce kavrulur.
Üzerine domates ek edilerek biraz çevrilir ve ocak kapatılır.
İnce ince doğranan yeşil soğanlar üzerine ek edilerek karıştırılır.
Beşamel sos için derin bir tencereye tereyağ ile sıvı yağ ek edilir.
Tereyağ eriyince un ek edilip kavrulur.
Çırpma teli ile çalışılırsa topaklanma olmayacaktır.
Üzerine süt yavaş yavaş ek edilerek devamlı karıştırılır.
Tuz ve karabiber eklenerek göz göz olana dek pişirilir.
Makarnayı güzelce süzüp soğuk suya tutalım ki hamur olmasın.
Ardından haşlanan makarnanın yarısını yağlanmış büyük bir tepsiye dökelim üzerine yağ ile tuz gezdirelim.
Ardından kavrulan sebzelerimiz ile ince ince doğranmış yeşil soğanımızı ek edelim.
Beşamel sosun yarısını döküp karıştıralım.
Geriye kalan makarnayı da ek ederek tekrar tuz ve yağ gezdirelim kalan beşameli döküp güzelce karıştıralım.
Üzerine 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi ile fesleğen serpelim.
Küçük kesimler halinde birkaç yere tereyağı koyarsanız daha yumuşak olur. Afiyet olsun.
Sebzeli Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı