Son konular

Sebzeli Graten

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sebzeli Graten Tanımı İçin Materyaller
5 adet kabak
Yarım kilo brokoli
6 adet yeşil soğan
1 bağ dereotu
Beşamel sos :
1 litre süt
4 yemek kaşığı tepeleme un
200 gr tereyağ
1 çay kaşığı karabiber
300 gr kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz
Derin ve geniş fırın kabı

Sebzeli Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Zerzevatları uygunca yıkayıp doğrayıp hazır hale getiriyoruz, geniş ve derin bir tencereye 200 gram tereyağını koyup eritiyoruz.
Tepeleme 4 yemek kaşığı un koyup kısık ateşte kusana kadar kavuruyoruz.Not: (resimdeki üzere olacak görüntüsü) [*]1 litre soğuk sütü ek edip el çarpıcısıyla topak olmadan kıvam almasını kaynamasını sağlıyoruz 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ek ediyoruz. [*]Zerzevatları evvel kabağı yuvarlak doğrayıp tepsiye diziyoruz, üzerine ince doğranmış yeşil soğan serpiştiriyoruz +ince ince doğradığımız dereotunu serpiştiriyoruz. [*]Üzerine bir avuç rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip başemel sosu gezdiriyoruz. [*]Sonra modüllere ayırdığımız brokoliyi sıralıyoruz yeniden üzerine yeniden başemel sos gezdirip evvelden alt üst ısıttığımız fırında 50 dakika pişiriyoruz. [*]40 olduğunda rendelenmiş kalan kaşarı serpiştirip üzeri nar üzere kızarana kadar pişirip fırından çıkarıp ılıyınca servis ediyoruz afiyetler olsun.
Sebzeli Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tavuklu Sebzeli Graten Görüntülü Tanımı İçin Materyaller Sebzeli kısım; Orta uzunluk karnabahar Orta uzunluk brokoli 2 adet havuç 2-3 adet patates Kaynar su Soğan karamelize; 3-4 adet büyük soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 yemek kaşığı soya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kış Sebzeli Graten Tanımı İçin Materyaller 1 kuru soğan 4-5 kol brokoli 4-5 kol karnabahar 1 adet küçük kabak 1 adet havuç 1 kol pırasa Tuz Zeytinyağı 1 adet kendim hazırlamış olduğum tavuk suyu bulyon Başemel sos; 1 kaşık un Tepeleme 1 yemek kaşığı tereyağ Tuz Yarım bardak su Üzeri için Kaşar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Fırında Karışık Sebzeli Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller Karışık dondurulmuş zerzevat içerisinde mısır, yaş fasulye, börülce, bezelye ve havuç (hazır kullandım) Ek olarak da şunları kullandım 1 adet küçük uzunluk karnabahar( tane tane ayırdım) 1 adet patates (halka halka kestim) 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Beşamel Soslu Sebzeli Graten (Fırında) Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo karnabahar 1 kilo brokoli 2 adet havuç 2 adet patates Tuz, karabiber Beşamel sos için: 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 tepeleme yemek kaşığı un 2 su bardağı süt Üzeri için: Rendelenmiş kaşar peyniri Beşamel Soslu Sebzeli Graten...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Sebzeli Tavuk Graten Tanımı İçin Gereçler 1 adet tavuk göğsü 2 adet orta uzunluk havuç 1 su bardağı bezelye 1 orta uzunluk soğan 1 orta uzunluk patates 2 adet sivri biber Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Beşamel sos için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt