Sebzeli İtalyan Taze Makarna Tanımı (Tagliatelle) İçin Materyaller
Makarna hamuru için:
2-3 kişilik ölçü:
200 gram un
2 tam yumurta
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
400 gram mantar
2 adet kapya biberi
2 adet çarliston biber
1 küçük diş sarımsak
1 paket krema
Tuz ,karabiber
Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Sebzeli İtalyan Taze Makarna Tanımı (Tagliatelle) Yapılışı
Unu tezgaha alalım, ortasını açıp yumurtaları kıralım.
Tuzu da unun üzerine serpelim.
Elimizle yavaşça yumurtaları karıştıralım.
Akabinde unu yavaş yavaş yumurtaya yedirmeye başlayalım.
Hamur başta toparlanmıyor üzere gelebilir lakin emin olun sonuç çok hoş olacak.
Tezgahta uzun uzun yoğuralım ve hamuru toparlayalım.
Çok dert yaşarsanız elinizi çok az ıslatarak yoğurabilirsiniz.
Sonra hamuru hava almaması ve kurumaması için streç sinemaya sararak 15 dk dinlendirelim.
Bu esnada sosunu hazırlamaya başlayabiliriz.
Sos için evvel sarımsak ve biberleri zeytinyağında soteleyelim.
Doğradığımız mantarları da ekleyip sotelemeye devam edelim.
Baharatını da ekleyip altını kapatalım. (kremasını makarnayı haşlamaya başladığınız vakit eklerseniz daha âlâ olur, çok beklerse kremayı çekip katılaşacaktır. ).
Dinlenen hamurumuzu iki kesime bölelim ve her parçayı farklı başka merdane yardımı ile uzun ince dikdörtgen halinde açalım. (bekleyen hamurun kurumaması için streçleyelim. )
Yaklaşık 1-1. 5 mm kalınlığında olması gerek. Çok ince yahut kalın olmamalı.
Sonrasında hamuru kısa kenarından kıvırarak rulo yapalım.
Ve yarım santimetre genişliğinde keselim. Bir kenara alalım.
Kalan hamuru da tıpkı formda açalım ve keselim.
Bu basamakta makarna açma makineniz varsa işiniz çok kolay olacaktır. Ben bu tanımdan sonra almaya karar verdim diyebilirim
Geniş bir tencerede su kaynatalım içine bir tutam tuz atalım ve hazırladığımız hamurları bu suda haşlayalım.
Pişme mühleti büsbütün damak zevkinize ve olağan hamurun kalınlığına bağlı değişecektir.
Yaklaşık 5 dk kâfi olur ancak hamurunu kalın ise bu süreyi uzatmalısınız.
Ortada bir tadına bakarak denetim etmekte yarar var
Haşlanan makarnaları süzelim.
Sosumuza krema ve kaşar rendesini de ekleyip 1-2 dk kadar kaynatalım kıvam alsın ve haşladığımız makarnayı içine atıp 2-3 dk kadar da burda pişirelim. Makarnamız hazır, afiyet olsun .
Not: hazırladığınız makarna hamuru fazla gelirse kestikten sonra kurutabilir ve daha sonra kullanabilirsiniz.
Not: isterseniz sosa kabak ve havuç da ekleyebilirsiniz. Çok yakışacaktır. Konutta yoktu ben eklemedim.
Bu hamurla dilediğiniz makarnayı yapabilirsiniz. Ravioli, lazanya, spagetti. Ve doğal dilediğiniz sosu da kullanabilirsiniz. .
Makarna hamuru için:
2-3 kişilik ölçü:
200 gram un
2 tam yumurta
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
400 gram mantar
2 adet kapya biberi
2 adet çarliston biber
1 küçük diş sarımsak
1 paket krema
Tuz ,karabiber
Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Sebzeli İtalyan Taze Makarna Tanımı (Tagliatelle) Yapılışı
Unu tezgaha alalım, ortasını açıp yumurtaları kıralım.
Tuzu da unun üzerine serpelim.
Elimizle yavaşça yumurtaları karıştıralım.
Akabinde unu yavaş yavaş yumurtaya yedirmeye başlayalım.
Hamur başta toparlanmıyor üzere gelebilir lakin emin olun sonuç çok hoş olacak.
Tezgahta uzun uzun yoğuralım ve hamuru toparlayalım.
Çok dert yaşarsanız elinizi çok az ıslatarak yoğurabilirsiniz.
Sonra hamuru hava almaması ve kurumaması için streç sinemaya sararak 15 dk dinlendirelim.
Bu esnada sosunu hazırlamaya başlayabiliriz.
Sos için evvel sarımsak ve biberleri zeytinyağında soteleyelim.
Doğradığımız mantarları da ekleyip sotelemeye devam edelim.
Baharatını da ekleyip altını kapatalım. (kremasını makarnayı haşlamaya başladığınız vakit eklerseniz daha âlâ olur, çok beklerse kremayı çekip katılaşacaktır. ).
Dinlenen hamurumuzu iki kesime bölelim ve her parçayı farklı başka merdane yardımı ile uzun ince dikdörtgen halinde açalım. (bekleyen hamurun kurumaması için streçleyelim. )
Yaklaşık 1-1. 5 mm kalınlığında olması gerek. Çok ince yahut kalın olmamalı.
Sonrasında hamuru kısa kenarından kıvırarak rulo yapalım.
Ve yarım santimetre genişliğinde keselim. Bir kenara alalım.
Kalan hamuru da tıpkı formda açalım ve keselim.
Bu basamakta makarna açma makineniz varsa işiniz çok kolay olacaktır. Ben bu tanımdan sonra almaya karar verdim diyebilirim
Geniş bir tencerede su kaynatalım içine bir tutam tuz atalım ve hazırladığımız hamurları bu suda haşlayalım.
Pişme mühleti büsbütün damak zevkinize ve olağan hamurun kalınlığına bağlı değişecektir.
Yaklaşık 5 dk kâfi olur ancak hamurunu kalın ise bu süreyi uzatmalısınız.
Ortada bir tadına bakarak denetim etmekte yarar var
Haşlanan makarnaları süzelim.
Sosumuza krema ve kaşar rendesini de ekleyip 1-2 dk kadar kaynatalım kıvam alsın ve haşladığımız makarnayı içine atıp 2-3 dk kadar da burda pişirelim. Makarnamız hazır, afiyet olsun .
Not: hazırladığınız makarna hamuru fazla gelirse kestikten sonra kurutabilir ve daha sonra kullanabilirsiniz.
Not: isterseniz sosa kabak ve havuç da ekleyebilirsiniz. Çok yakışacaktır. Konutta yoktu ben eklemedim.
Bu hamurla dilediğiniz makarnayı yapabilirsiniz. Ravioli, lazanya, spagetti. Ve doğal dilediğiniz sosu da kullanabilirsiniz. .