Sebzeli Kavurmalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
5 adet yufka
500 gr kavurma
1 su bardağı su
7 adet çarliston biber
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
Sosu için;
1 buçuk çay bardağı süt
1 adet soda
1,5 yemek kaşığı yoğurt
Sebzeli Kavurmalı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanlarımızı, biberlerimizi ve domateslerimizi küçük küçük doğrayalım. Sonrasında tavamıza alalım karıştırarak suyunu salmasını bekleyelim.
Suyu çıkmaya başladıktan sonra üzerine yaklaşık 1 su bardağı kadar su ilave edip, malzemelerin ölmesini bekleyelim ara ara suyu azalabilir sertlik varsa su ekleyebilirsiniz. İyice pişecek.
Piştikten sonra, salça ve baharatlarımızı ekleyelim suyunu çekene kadar pişirip, karıştırma kabımıza alalım. Sonrasında aynı tavada yine kavurmalarımızı pişirelim. Yağları iyice erisin.
Kolay ayrılabilen hale gelince köşeye aldığımız iç harcımızın içine döküp karıştıralım. Sonrasında tepsimizi yağlayalım, bir adet yufkayı eşit şekilde üzerine koyalım.
Daha sonra, tekrar üzerine parça parça büzdüğümüz yufkaları koyup soslayalım. İç harcını koyalım, tekrar üzerine yufkaları parça parça büzüp yerleştirelim, tekrar soslayalım, iç harcını koyalım.
Sonrasında üzerine yine parça parça büzüp, yufkaları koyup en son tek bir yufkayı düz bir şekilde üzerine kapatalım.
Kenarındaki fazlalıkları keselim. En alta koyduğumuz yufkanın kenarlarını kesmiyoruz dikkat edelim.
Sonrasında kalan sosu döküp, iyice yayalım. Eşit parçalara bölüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Not: Tarifte yağ aynı şekilde tuz da yok çünkü kavurma zaten çok yağlı ve tuzlu olduğu için hiç kullanmadım.
Sebzeli Kavurmalı Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yufka
500 gr kavurma
1 su bardağı su
7 adet çarliston biber
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
Sosu için;
1 buçuk çay bardağı süt
1 adet soda
1,5 yemek kaşığı yoğurt
Sebzeli Kavurmalı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanlarımızı, biberlerimizi ve domateslerimizi küçük küçük doğrayalım. Sonrasında tavamıza alalım karıştırarak suyunu salmasını bekleyelim.
Suyu çıkmaya başladıktan sonra üzerine yaklaşık 1 su bardağı kadar su ilave edip, malzemelerin ölmesini bekleyelim ara ara suyu azalabilir sertlik varsa su ekleyebilirsiniz. İyice pişecek.
Piştikten sonra, salça ve baharatlarımızı ekleyelim suyunu çekene kadar pişirip, karıştırma kabımıza alalım. Sonrasında aynı tavada yine kavurmalarımızı pişirelim. Yağları iyice erisin.
Kolay ayrılabilen hale gelince köşeye aldığımız iç harcımızın içine döküp karıştıralım. Sonrasında tepsimizi yağlayalım, bir adet yufkayı eşit şekilde üzerine koyalım.
Daha sonra, tekrar üzerine parça parça büzdüğümüz yufkaları koyup soslayalım. İç harcını koyalım, tekrar üzerine yufkaları parça parça büzüp yerleştirelim, tekrar soslayalım, iç harcını koyalım.
Sonrasında üzerine yine parça parça büzüp, yufkaları koyup en son tek bir yufkayı düz bir şekilde üzerine kapatalım.
Kenarındaki fazlalıkları keselim. En alta koyduğumuz yufkanın kenarlarını kesmiyoruz dikkat edelim.
Sonrasında kalan sosu döküp, iyice yayalım. Eşit parçalara bölüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Not: Tarifte yağ aynı şekilde tuz da yok çünkü kavurma zaten çok yağlı ve tuzlu olduğu için hiç kullanmadım.
Sebzeli Kavurmalı Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı