Sebzeli Kek Tuzlu Kek Tanımı İçin Materyaller
1 bağ ıspanak
150/200 gram pırasa
2 su bardağı un
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sulu yoğurt
150/200 gram kaşar peyniri
Yeteri kadar tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
-üzeri İçin
Susam
Çörek otu
Sebzeli Kek Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
Ispanak ve pırasa ufak ufak doğrayın güzelce yıkayalım ve güzelce kurulayın.
Derince bir kaba yumurtayı kırıp çırpalım sonra süt yoğurt yağ ve yeteri kadar tuz koyup tekrar çırpalım.
En son un ve kabartma tozunu koyup pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
Sonra kaşar rendesi ve zerzevatları koyup harmanlayalım yağ sürdüğünüz kek kalıbına harcı döküp düzleyelim.
Üzerine susam çörek otu serpiştirin evvelden ısıtılmış fırına (180 derece) denetimli bir biçimde pişirelim.
Yaklaşık 15-25 dakika fırından çıkınca birinci sıcağı geçtikten sonra servis yapın afiyet olsun.
1 bağ ıspanak
150/200 gram pırasa
2 su bardağı un
3 yumurta
1 çay bardağı süt
1 su bardağı sulu yoğurt
150/200 gram kaşar peyniri
Yeteri kadar tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı sıvı yağ
-üzeri İçin
Susam
Çörek otu
Sebzeli Kek Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
Ispanak ve pırasa ufak ufak doğrayın güzelce yıkayalım ve güzelce kurulayın.
Derince bir kaba yumurtayı kırıp çırpalım sonra süt yoğurt yağ ve yeteri kadar tuz koyup tekrar çırpalım.
En son un ve kabartma tozunu koyup pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
Sonra kaşar rendesi ve zerzevatları koyup harmanlayalım yağ sürdüğünüz kek kalıbına harcı döküp düzleyelim.
Üzerine susam çörek otu serpiştirin evvelden ısıtılmış fırına (180 derece) denetimli bir biçimde pişirelim.
Yaklaşık 15-25 dakika fırından çıkınca birinci sıcağı geçtikten sonra servis yapın afiyet olsun.