Son konular

Sebzeli Kemik Haşlama

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Sebzeli Kemik Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
2 kg kemikli kuzu eti
1 adet büyük soğan
3 diş sarımsak
3 adet patates
3 adet havuç
Tuz
3- 3,5 litre su
Servis esnasında baharat olarak karabiber ve kırmızı pulbiber tercihen kullanabilirsiniz

Sebzeli Kemik Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Düdüklü tencereye kemikleri alalım .
İçine soğan ve sarımsağı, tuzu, suyu ekleyelim ,kapağını kapatıp kaynamaya bırakalım.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1 saat pişirelim.
Ayrı bir tencerede havuçları 3cm kalınlığında kesip yağda 5 dk boyunca kavuralım.
Bu aşamada sürekli karıştıralım ki havuçlar yanmasın.
5dk sonunda havuçların diriliği gidecektir .
Patatesleri de ekleyip 5 su bardağı su ekleyelim, isterseniz haşlamayın suyunu da verebilirsiniz bu esnada lezzetini arttıracaktır.
1 çay kaşığı tuz ekleyip pişmeye bırakalım sebzeler de piştiyse yemek hazırdır.
Bizim evde kuzu etinden rahatsız olan bireyler de olduğu için ben patates ve havuç haşlamasını ayrı yaptım ve haşlama suyunu eklemdim. Siz eti 1 saat pişirdikten sonra tencerenin kapağını açıp sebzeleri ekleyip et ile birlikte 20 dk daha pişirseniz de olur. Hatta daha lezzetli olur.

Sebzeli Kemik Haşlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt