Son konular

Sebzeli Köfte

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
500 gr dana kıyma
1 adet büyük uzunluk soğan
2-3 dilim bayat ekmek
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kimyon
Kırmızı toz biber
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Ayrıca:
3 adet patates
1,5 su bardağı bezelye
2-3 adet domates rendesi
1 su bardağı sıcak su
Kuru reyhan (Kekik de olur)
Tuz

Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Çok lezzetli ve çok bereketli ramazan sofralarınıza çok yakışacak, sizi yormayacak şipşak hazır bir yemek olan bu tanımı kesinlikle denemelisiniz
Öncelikle köftemizi hazırlayalım.Uygun bir kaseye soğanı rendeleyelim.
Ekmekleri ıslatıp ufalayalım. Kıymayı ve başka gereçleri de ekleyelim. Güzelce yoğuralım.
Misketten biraz büyük köfteler hazırlayalım.
Uygun bir borcama dizelim.
Köfteleri 200 derecede ısınmış fırında yarım saat kadar pişirelim.
Bu sırada patatesleri küp küp doğrayalım.
Domatesleri rendeleyelim.
Pişen köfteleri fırından çıkaralım.
Üzerine evvel patatesleri sonra bezelyeleri yayalım.
Domates rendesini de ekleyelim.
Üzerine sıcak suyu, tuzunu ve kuru reyhanı da serperek üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.
200 derece fırında 30 dakika kadar tekrar pişirelim. Evet yemek hazır bile!.Yemeğimizi pirinç pilavı eşliğinde servis edelim.Afiyet olsun
Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt