Sebzeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
300 gram kıyma
Tuz
Karabiber
Toz biber
Kimyon
Sebzeleri için;
2 adet patates
2 adet patlıcan
2 adet kabak
10-15 adet arpacık soğan
Sosu için;
1 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Sebzeleri kızartmak için;
Sıvı yağ
Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftemiz için; kıymaya baharatları atıp, yoğuralım ve ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayalım tepsiye dizip, buzdolabına atalım.
Sebzelerimizi soyup, eşit büyüklükte doğrayalım ve başka ayrı kızartalım.
Sebzeleri fırın tepsimize alıp, karıştıralım üzerine köftelerimizi dizelim.
Sosumuzu hazırlayıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
175 derece fırında köftelerimiz pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için;
300 gram kıyma
Tuz
Karabiber
Toz biber
Kimyon
Sebzeleri için;
2 adet patates
2 adet patlıcan
2 adet kabak
10-15 adet arpacık soğan
Sosu için;
1 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Sebzeleri kızartmak için;
Sıvı yağ
Sebzeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftemiz için; kıymaya baharatları atıp, yoğuralım ve ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayalım tepsiye dizip, buzdolabına atalım.
Sebzelerimizi soyup, eşit büyüklükte doğrayalım ve başka ayrı kızartalım.
Sebzeleri fırın tepsimize alıp, karıştıralım üzerine köftelerimizi dizelim.
Sosumuzu hazırlayıp yemeğimizin üzerine gezdirelim.
175 derece fırında köftelerimiz pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Sebzeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı