Sebzeli Kuzu Yahni Tanımı İçin Gereçler
1 kilogram kemikli yada kemiksiz kuzu eti
4 adet patates
2 adet havuç
1 baş sarımsak
2 adet soğan
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı silme kekik
1 tutam biberiye yada defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
Tencerenin tabanını yağlayacak kadar zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Meyane İçin
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı düdüklü tencerede pişen etimizin suyu (Birbiriyle düzgünce karıştırılır)
İstek edilirse 1 yemek kaşığı salça
Sebzeli Kuzu Yahni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etlerimizi güzelce yıkayıp süzüp kuruluyoruz benim etlerim büyük kesimdi onları 6 modüle böldüm büyük olmasını istedim (Çabuk pişmesi için düdüklü tencere kullandım)
Tenceremizin altını yakıp kızınca etlerin yağlı tarafı tabana değecek biçimde yerleştiriyoruz spatula ile etler tencereden ayrılınca öteki taraflarını çevirerek etlerin her tarafını mühürlüyoruz.
Etlerin yağsız tarafı geldiğinde zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek yapışmasını önlüyoruz. İri iri doğranmış soğanı sarımsakları tuz hariç baharatlarını ek edip (Kırmızı renkli isteyenler bu ortada bir yemek kaşığı salça ek edebilirler ben salça kullanmadım)
Üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup düdüklünün ağzını kapatıp kısık ateşte en az 1 saat pişiriyoruz denetim ediyoruz etlere çatal rahatlıkla batıyorsa soğanlarını içinden alıp(Almasanız da olur) patates, kapya biber ve havucu iri doğrayıp ek ediyoruz.
Bir 30 dakika daha pişiriyoruz. Daha sonra bir fırın kabına düdüklü tencerede ki yahnimizi boşaltıyoruz. Suyundan bir bardak alıyoruz içine 1 yemek kaşığı un ve tuzunu ek edip pürüzsüz biçimde karıştırıyoruz.
Yemeğimizin üzerine meyanemizi döküyoruz (Fırında pişirmek istemeyenler meyane ile birlikte bir 10 dakika tencerede pişirip servis edebilirler)
Fırını turbo ayarında 180 derecede ısıtıyoruz 20-25 dakika yahnimizi fırınlıyoruz. Yanına pilav turşu ve yoğurtla servis ediyoruz afiyetler olsun efendim .
1 kilogram kemikli yada kemiksiz kuzu eti
4 adet patates
2 adet havuç
1 baş sarımsak
2 adet soğan
1 adet kapya biber
1 yemek kaşığı silme kekik
1 tutam biberiye yada defne yaprağı
1 çay kaşığı tane karabiber
Tencerenin tabanını yağlayacak kadar zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Meyane İçin
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı düdüklü tencerede pişen etimizin suyu (Birbiriyle düzgünce karıştırılır)
İstek edilirse 1 yemek kaşığı salça
Sebzeli Kuzu Yahni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etlerimizi güzelce yıkayıp süzüp kuruluyoruz benim etlerim büyük kesimdi onları 6 modüle böldüm büyük olmasını istedim (Çabuk pişmesi için düdüklü tencere kullandım)
Tenceremizin altını yakıp kızınca etlerin yağlı tarafı tabana değecek biçimde yerleştiriyoruz spatula ile etler tencereden ayrılınca öteki taraflarını çevirerek etlerin her tarafını mühürlüyoruz.
Etlerin yağsız tarafı geldiğinde zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek yapışmasını önlüyoruz. İri iri doğranmış soğanı sarımsakları tuz hariç baharatlarını ek edip (Kırmızı renkli isteyenler bu ortada bir yemek kaşığı salça ek edebilirler ben salça kullanmadım)
Üzerine çıkacak kadar sıcak su koyup düdüklünün ağzını kapatıp kısık ateşte en az 1 saat pişiriyoruz denetim ediyoruz etlere çatal rahatlıkla batıyorsa soğanlarını içinden alıp(Almasanız da olur) patates, kapya biber ve havucu iri doğrayıp ek ediyoruz.
Bir 30 dakika daha pişiriyoruz. Daha sonra bir fırın kabına düdüklü tencerede ki yahnimizi boşaltıyoruz. Suyundan bir bardak alıyoruz içine 1 yemek kaşığı un ve tuzunu ek edip pürüzsüz biçimde karıştırıyoruz.
Yemeğimizin üzerine meyanemizi döküyoruz (Fırında pişirmek istemeyenler meyane ile birlikte bir 10 dakika tencerede pişirip servis edebilirler)
Fırını turbo ayarında 180 derecede ısıtıyoruz 20-25 dakika yahnimizi fırınlıyoruz. Yanına pilav turşu ve yoğurtla servis ediyoruz afiyetler olsun efendim .