Sebzeli Nefis Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
500 gr kıyma
1 çay bardağı ince köftelik bulgur
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan (Rendelenmiş suyu sıkılmış)
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı reyhan
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz
Pişirmek için zerzevat;
2 adet havuç
1 adet büyük patates
Yemeği pişirmek için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
7 su bardağı su
Tuz
Sebzeli Nefis Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte gereçlerini yoğurma kabına alarak 10 dakika kadar yoğuralım. Bilye büyüklüğünde kesimler alarak top biçiminde yuvarlayarak hafif un serpilmiş tepsiye dizelim.
Köfteleri ortada elimizi suya batırarak daha kolay hal almasını sağlarız. Hazırladığımız köftelerin üzerine streç sinema saralım buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.
Patatesleri köfteleri uygun uzunlukta küp küp doğrayalım. Havuçlar büyük ise yarım ay formunda ince havuç ise yuvarlak halde doğrayalım hazır edelim.
Tencereye yağları alalım tereyağı eriyince havuçları ekleyip bir kaç çeşit kavuralım.
Üzerine salçaları ek edelim salçanın kokusu çıkınca yemeğin suyunu ek edelim 6-7 dakika pişirelim.
Ardından köfteleri ve patatesi ek edelim tuzunu ekleyip yemek kaynayınca kısık ateşte köfte ve sebzeler yumuşayınca ocaktan alalım.
Sebzeli nefis sulu köfte yemeğini servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz ile sunalım. Afiyet olsun.
Sebzeli Nefis Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için;
500 gr kıyma
1 çay bardağı ince köftelik bulgur
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan (Rendelenmiş suyu sıkılmış)
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı reyhan
1 çay kaşığı kuru nane
Tuz
Pişirmek için zerzevat;
2 adet havuç
1 adet büyük patates
Yemeği pişirmek için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
7 su bardağı su
Tuz
Sebzeli Nefis Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfte gereçlerini yoğurma kabına alarak 10 dakika kadar yoğuralım. Bilye büyüklüğünde kesimler alarak top biçiminde yuvarlayarak hafif un serpilmiş tepsiye dizelim.
Köfteleri ortada elimizi suya batırarak daha kolay hal almasını sağlarız. Hazırladığımız köftelerin üzerine streç sinema saralım buzdolabında 1-2 saat dinlendirelim.
Patatesleri köfteleri uygun uzunlukta küp küp doğrayalım. Havuçlar büyük ise yarım ay formunda ince havuç ise yuvarlak halde doğrayalım hazır edelim.
Tencereye yağları alalım tereyağı eriyince havuçları ekleyip bir kaç çeşit kavuralım.
Üzerine salçaları ek edelim salçanın kokusu çıkınca yemeğin suyunu ek edelim 6-7 dakika pişirelim.
Ardından köfteleri ve patatesi ek edelim tuzunu ekleyip yemek kaynayınca kısık ateşte köfte ve sebzeler yumuşayınca ocaktan alalım.
Sebzeli nefis sulu köfte yemeğini servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz ile sunalım. Afiyet olsun.
Sebzeli Nefis Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı