Sebzeli Pancar Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 orta uzunluk kırmızı pancar
1 adet orta uzunluk havuç
1 adet orta uzunluk patates
Yarım kereviz (isteğe bağlı)
1 çay bardağı mercimek
1 adet kemik suyu bulyon
2 kepçe yağ
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Sebzeli Pancar Çorbası Tanımı Yapılışı
Gereçlerin hepsini rendeleyip iki kepçe yağ ile soteleyelim.
Ondan sonra 3 su bardağı suyu ve mercimeği ek ediyoruz .
1 tatlı kaşığı tuz ve bulyonu ekleyip pişmesini bekliyoruz.
Piştikten sonra rondodan geçiriyoruz yoğunluğuna nazaran su ek edip tavada yağ ve naneyi kızdırıp içine katıyoruz servise hazır.
1 orta uzunluk kırmızı pancar
1 adet orta uzunluk havuç
1 adet orta uzunluk patates
Yarım kereviz (isteğe bağlı)
1 çay bardağı mercimek
1 adet kemik suyu bulyon
2 kepçe yağ
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Sebzeli Pancar Çorbası Tanımı Yapılışı
Gereçlerin hepsini rendeleyip iki kepçe yağ ile soteleyelim.
Ondan sonra 3 su bardağı suyu ve mercimeği ek ediyoruz .
1 tatlı kaşığı tuz ve bulyonu ekleyip pişmesini bekliyoruz.
Piştikten sonra rondodan geçiriyoruz yoğunluğuna nazaran su ek edip tavada yağ ve naneyi kızdırıp içine katıyoruz servise hazır.