Sebzeli Pilav Tanımı İçin Materyaller
1 adet kapya biber
1 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
Yarım çay bardağı haşlanmış mısır
2,5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 su bardağı tavuk suyu
Aldığı kadar kaynatılmış su
Sebzeli Pilav Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinçleri 20dakika ılık suda bekletiyoruz.
Tencereye sıvı yağı alıp küçük küçük doğranmış biber ve havuçları 3dakika soteliyoruz.
Akabinde pirinçlerimizi uyguna yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekliyoruz.
Mısır ve bezelyeleri de ekleyip akabinde tereyağınıda ekleyip 5dakika kavuruyoruz.
Tavuk suyu ve kaynamış suyumuzuda ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Demlendikten servise hazırdır. Deneyenlere afiyet olsun.
1 adet kapya biber
1 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
Yarım çay bardağı haşlanmış mısır
2,5 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 su bardağı tavuk suyu
Aldığı kadar kaynatılmış su
Sebzeli Pilav Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle pirinçleri 20dakika ılık suda bekletiyoruz.
Tencereye sıvı yağı alıp küçük küçük doğranmış biber ve havuçları 3dakika soteliyoruz.
Akabinde pirinçlerimizi uyguna yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekliyoruz.
Mısır ve bezelyeleri de ekleyip akabinde tereyağınıda ekleyip 5dakika kavuruyoruz.
Tavuk suyu ve kaynamış suyumuzuda ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Demlendikten servise hazırdır. Deneyenlere afiyet olsun.