Son konular

Sebzeli Pirinçli Harem Güveci (Beşamelsiz)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Sebzeli Pirinçli Harem Güveci (Beşamelsiz) Tanımı İçin Gereçler
400 gram kuşbaşı et (Dana kuzu fark etmez)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1 tane havuç
Yarım su bardağı bezelye
1 tane domates
2 tane yeşil biber
1 diş sarımsak
Tuz
Pilavı için;
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
Yarım çay bardağı arpa şehriye
Tuz
Üzerine;
Kaşar peyniri rendesi

Sebzeli Pirinçli Harem Güveci (Beşamelsiz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Etler tencereye alınarak kavrulur. Suyunu salıp çekince içine 1 su bardağı sıcak su koyulup orta ateşte pişmeye bırakılır. Daha sonra üzerine sıvı yağ eklenerek soğanlarla birlikte kavurmaya devam edilir.
Onun üzerine biberler, sarımsak ve havuçları ekleyerek kavurma sürecine devam edilir. Hepsi düzgünce kavrulunca içine haşlanmış bezelye ve küp doğranmış domatesleri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirilir.
Üzerine baharatları ekleyip biraz karıştırıp altını kapatılır.
Pirinçler suda yıkanır ve suyu süzdürülür. Tencerede tereyağı eritilir ve sıvı yağ alınır. Üzerine arpa şehriyeler eklenip renk alana kadar kavrulur.
Üzerine pirinçler ek edilir. 3 dakika daha kavrulup sıcak suyu ve tuz eklenir. Kapağı kapatıldıktan sonra yüksek ateşte göz göz olana kadar pişirilir. Ocaktan alınca üzerine havlu kağıt kapatıp demlendirilir.
Demlenince etleri pilava ekleyip karıştırın. Güveç kapları tereyağı ile yağlanır.
İçine etli, sebzeli pilav yerleştirilir. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek 180 derece fırında 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun
Sebzeli Pirinçli Harem Güveci (Beşamelsiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt