Sebzeli Sulu Kofte Nasıl Yapılır
Sebzeli Sulu Kofte Tarifi
imagessebzelisulukoftetarifiresimli5ad3e31cb582e
Sebzeli Sulu Kofte İcin Malzemeler:
250 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek ici
1 tatlı kaşığı galeta unu
1 soğan 1 yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
2 corba kaşığı un
Sebzeli karışım icin:
30 gr tereyağı
2 soğan
1 kereviz 2 havuc
1 su bardağı doğranmış domates
1 corba kaşığı domates puresi
15 litre su 2 patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Yarım demet maydanoz
Tuz, tane karabiber, kekik
Sebzeli Sulu Kofte Yapılışı:
Kofte icin, maydanozu temizleyip kıyın Soğanı soyup rendeleyin Suyunu suzup soğanı ve maydanozu cukur bir kaba alın
Rendelenmiş ekmek ici, galeta unu, kıyma, yumurta ve baharatı ekleyip yoğurun
Kofte hamurundan misket buyukluğunde parcalar koparın Yuvarlayıp una bulayın
Sebzeli karışım icin, soğan, kereviz ve patatesin kabuklarını soyup kup kup doğrayın
Havucları temizleyip doğrayın Kerevizin kararmaması icin limonlu suda 5 dakika bekletin
Maydanozu kıyın Tencerede tereyağını ısıtıp soğanı kavurun Domates puresini ilave edip 12 dakika daha kavurun
Sırasıyla havuc, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 23 dakika pişirin
Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın Kofteleri ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirin
Patates ve bezelyeleri ilave edip 5 dakika daha pişirin
Ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanozu ekleyin
Tuz, kekik ve tane karabiberle tatlandırın Sıcak servis yapın
Afiyet Olsun
Sebzeli Sulu Kofte Tarifi
imagessebzelisulukoftetarifiresimli5ad3e31cb582e
Sebzeli Sulu Kofte İcin Malzemeler:
250 gr kıyma
1 dilim bayat ekmek ici
1 tatlı kaşığı galeta unu
1 soğan 1 yumurta
Tuz, karabiber, kimyon
2 corba kaşığı un
Sebzeli karışım icin:
30 gr tereyağı
2 soğan
1 kereviz 2 havuc
1 su bardağı doğranmış domates
1 corba kaşığı domates puresi
15 litre su 2 patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
Yarım demet maydanoz
Tuz, tane karabiber, kekik
Sebzeli Sulu Kofte Yapılışı:
Kofte icin, maydanozu temizleyip kıyın Soğanı soyup rendeleyin Suyunu suzup soğanı ve maydanozu cukur bir kaba alın
Rendelenmiş ekmek ici, galeta unu, kıyma, yumurta ve baharatı ekleyip yoğurun
Kofte hamurundan misket buyukluğunde parcalar koparın Yuvarlayıp una bulayın
Sebzeli karışım icin, soğan, kereviz ve patatesin kabuklarını soyup kup kup doğrayın
Havucları temizleyip doğrayın Kerevizin kararmaması icin limonlu suda 5 dakika bekletin
Maydanozu kıyın Tencerede tereyağını ısıtıp soğanı kavurun Domates puresini ilave edip 12 dakika daha kavurun
Sırasıyla havuc, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 23 dakika pişirin
Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın Kofteleri ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirin
Patates ve bezelyeleri ilave edip 5 dakika daha pişirin
Ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanozu ekleyin
Tuz, kekik ve tane karabiberle tatlandırın Sıcak servis yapın
Afiyet Olsun