Sebzeli Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için:
250 gram kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan rendelenmiş
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
Sebzeler:
1 su bardağı bezelye
3 adet patates
1 adet havuç
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Arzu ettiğiniz baharatlar
5 yemek kaşığı sıvı yağ
5-6 bardak sıcak su yemeğin pişmesine nazaran arttırıp çoğaltılabilir
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köftemizi yoğuralım.
Kıymayı bir yoğurma kabına alalım.
Bulguru,unu,yumurtayı,rendelenmiş soğanı ,baharatları hepsini ek edip bir hoş yoğuralım.
Yaklaşık 10 dakika kadar yoğuralım.
Misket büyüklüğünde yuvarlayıp unlanmış tepsiye dizelim.
Patatesleri,havuçları istediğiniz büyüklükte küp küp keselim.
Soğanı ince ince kesip bir tencereye alıp sıvı yağınıda katıp hafif sotelene kadar kavuralım.
Salçalarımızı katıp evvel havuç sonra patatesleri ekleyip daha sonrada bezelye ve en son baharatlarınıda katıp yavaşça karıştıralım.
Son olarak yuvarladığımız köfteleride tencereye koyup yemeğin üzerini geçecek formda sıcak suyu katıp pişirmeye bırakalım.
Patatesler ve havuçlar pişince yemeğimiz oldu demektir.
Not:ben köfteleri evvelce kızartmadım tencereye o denli çiğden koyup yemekle birlikte piştiler. Siz isterseniz farklı tavada köfteleri kızartabilirsiniz.
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için:
250 gram kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan rendelenmiş
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
Sebzeler:
1 su bardağı bezelye
3 adet patates
1 adet havuç
2 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Arzu ettiğiniz baharatlar
5 yemek kaşığı sıvı yağ
5-6 bardak sıcak su yemeğin pişmesine nazaran arttırıp çoğaltılabilir
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle köftemizi yoğuralım.
Kıymayı bir yoğurma kabına alalım.
Bulguru,unu,yumurtayı,rendelenmiş soğanı ,baharatları hepsini ek edip bir hoş yoğuralım.
Yaklaşık 10 dakika kadar yoğuralım.
Misket büyüklüğünde yuvarlayıp unlanmış tepsiye dizelim.
Patatesleri,havuçları istediğiniz büyüklükte küp küp keselim.
Soğanı ince ince kesip bir tencereye alıp sıvı yağınıda katıp hafif sotelene kadar kavuralım.
Salçalarımızı katıp evvel havuç sonra patatesleri ekleyip daha sonrada bezelye ve en son baharatlarınıda katıp yavaşça karıştıralım.
Son olarak yuvarladığımız köfteleride tencereye koyup yemeğin üzerini geçecek formda sıcak suyu katıp pişirmeye bırakalım.
Patatesler ve havuçlar pişince yemeğimiz oldu demektir.
Not:ben köfteleri evvelce kızartmadım tencereye o denli çiğden koyup yemekle birlikte piştiler. Siz isterseniz farklı tavada köfteleri kızartabilirsiniz.
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı