Sebzeli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan(suyu sıkılmış)
1 adet rendelenmiş sarımsak
Yarımdan 1 parmak fazla galeta unu
Avuç içi kadar ekmek içi (Islatılmış sıkılmış-ben buzluktan kıyma çıkardığım için daha sulu oluyor kıyma tutsun diye ekmek içi de koyuyorum)
Toz biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
(baharatları tercihinize göre ayarlayabilirsiniz)
Sebzeler:
2 adet havuç
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
3 adet orta bot patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye(tercihe görr ben katmadım)
Sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
Kekik
Tuz
5 6 adet rendelenmiş domates(ben konserve domates suyu vardı ondan 1 su bardağı ilave ettim)
Sebzeli Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben her zaman bütün malzemeleri hazırladıktan sonra yemek yapmaya başlıyorum. Sizlere de nacizane tavsiyem öyle yapmanız hem daha hızlı hemde daha kontrollü hazırlanıyor.
Köfte için bütün malzemeler bir kaba alınır ve iyice yoğurulur. Buzdolabına kapatılarak dinlendirilmeye bırakılır.
Patates ve havuç küp küp biberler halka şeklinde doğranır bir kaba alınarak suya bırakılır.
Biberler aşırı küçültmeden havuç ve patatesle oranrılı büyüklükte doğranır ayrı bir yere alınır.
Sos için bir kapta salça sıcak suyla açılır.
Üstüne biraz kekik atılır eğer rendelenecekse domatesler rendelenir hazırlanır.
En az yarım saat buzdolabında dinlendirilen köfte harcı istenilen büyüklükte toplar yapılarak hazırlanılır. (ben ufak toplar yaptım göz kararı yeöek için fazla köfte olduğunu düşünüp fazlasını buzluğa attım. ).
Tabanı geniş tavaya ve ya tabanı geniş tencereye sıvı yağ alınır önce patatesler daha sonra havuçlar kızartılır. (derin yağ kullanmanızı tavsiye etmiyorum çok yağ çekmesin) (seçtiğiniz tava ve ya tencere daha sonra bütün malzemeler birleşerek yemek yapılacak büyüklükte olsun).
Havuç ve patatesten sonra biberler kızartılır.
Sebzeler bittikten sonra tavaya biraz daha yağ alınarak köfteler kızartılmaya başlanır.
Köftelere çatal veya kaşık değdirmeden tava sallanarak kızartılır. Çok kızartmayın yemek pişerken de köfteler pişecek.
Kızartma yaptığınız tencerede devam edecekseniz köfteler hafif kızardıktan sonra üstüne kızartılmış sebzeleri, suyla açtığımız salçayı ve domates eklenerek kapağı kapatılır.
Bir süre sonra köfteleri dağıtmamaya dikkat ederek hafif hafif karıştırılır. Tuzu damak tadınıza göre ayarlanır.
İyice özdeşleşen yemek gerek koku gerek görüntüsüyle belli olur. Kapatabilirsiniz. Afiyetle .
Sebzeli Sulu Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için:
500 gram kıyma
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan(suyu sıkılmış)
1 adet rendelenmiş sarımsak
Yarımdan 1 parmak fazla galeta unu
Avuç içi kadar ekmek içi (Islatılmış sıkılmış-ben buzluktan kıyma çıkardığım için daha sulu oluyor kıyma tutsun diye ekmek içi de koyuyorum)
Toz biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
(baharatları tercihinize göre ayarlayabilirsiniz)
Sebzeler:
2 adet havuç
1 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
3 adet orta bot patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye(tercihe görr ben katmadım)
Sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
Kekik
Tuz
5 6 adet rendelenmiş domates(ben konserve domates suyu vardı ondan 1 su bardağı ilave ettim)
Sebzeli Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben her zaman bütün malzemeleri hazırladıktan sonra yemek yapmaya başlıyorum. Sizlere de nacizane tavsiyem öyle yapmanız hem daha hızlı hemde daha kontrollü hazırlanıyor.
Köfte için bütün malzemeler bir kaba alınır ve iyice yoğurulur. Buzdolabına kapatılarak dinlendirilmeye bırakılır.
Patates ve havuç küp küp biberler halka şeklinde doğranır bir kaba alınarak suya bırakılır.
Biberler aşırı küçültmeden havuç ve patatesle oranrılı büyüklükte doğranır ayrı bir yere alınır.
Sos için bir kapta salça sıcak suyla açılır.
Üstüne biraz kekik atılır eğer rendelenecekse domatesler rendelenir hazırlanır.
En az yarım saat buzdolabında dinlendirilen köfte harcı istenilen büyüklükte toplar yapılarak hazırlanılır. (ben ufak toplar yaptım göz kararı yeöek için fazla köfte olduğunu düşünüp fazlasını buzluğa attım. ).
Tabanı geniş tavaya ve ya tabanı geniş tencereye sıvı yağ alınır önce patatesler daha sonra havuçlar kızartılır. (derin yağ kullanmanızı tavsiye etmiyorum çok yağ çekmesin) (seçtiğiniz tava ve ya tencere daha sonra bütün malzemeler birleşerek yemek yapılacak büyüklükte olsun).
Havuç ve patatesten sonra biberler kızartılır.
Sebzeler bittikten sonra tavaya biraz daha yağ alınarak köfteler kızartılmaya başlanır.
Köftelere çatal veya kaşık değdirmeden tava sallanarak kızartılır. Çok kızartmayın yemek pişerken de köfteler pişecek.
Kızartma yaptığınız tencerede devam edecekseniz köfteler hafif kızardıktan sonra üstüne kızartılmış sebzeleri, suyla açtığımız salçayı ve domates eklenerek kapağı kapatılır.
Bir süre sonra köfteleri dağıtmamaya dikkat ederek hafif hafif karıştırılır. Tuzu damak tadınıza göre ayarlanır.
İyice özdeşleşen yemek gerek koku gerek görüntüsüyle belli olur. Kapatabilirsiniz. Afiyetle .
Sebzeli Sulu Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı