Sebzeli Sulu Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için;
250 gram kıyma
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan rendelenmiş
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
Sebzeler;
1 su bardağı bezelye
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
İstek ettiğiniz baharatlar
5-6 su bardağı sıcak su yemeğin pişmesine ve ölçüsüne nazaran artılıp azaltılabilir
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle köftemizi hazırlayalım.
Kıymayı bir yoğurma kabına alalım.
Bulguru, unu ,yumurtayı ,rendelenmiş soğanı ,baharatları hepsini ek edelim yoğuralım ,on dakika kadar yoğuralım.
Misket büyüklüğünde yuvarlayalım unlanmış tepsiye dizelim.
Patatesleri, havuçları istek ettiğimiz boyutta küp biçiminde dilimleyelim.
Soğanı ince kıyım doğrayalım, sıvı yağ ek edip evvel soğanı salçayla bir ölçü kavuralım.
Zerzevatları ek edelim hepsini hiç su koymadan kavuralım.
Köfteleri ve baharatını ek edelim suyunu ekleyelim kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
Sebzeler pişince yemeğimiz hazırdır denetim edelim afiyetle.
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için;
250 gram kıyma
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan rendelenmiş
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
Sebzeler;
1 su bardağı bezelye
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
4.5 yemek kaşığı sıvı yağ
İstek ettiğiniz baharatlar
5-6 su bardağı sıcak su yemeğin pişmesine ve ölçüsüne nazaran artılıp azaltılabilir
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle köftemizi hazırlayalım.
Kıymayı bir yoğurma kabına alalım.
Bulguru, unu ,yumurtayı ,rendelenmiş soğanı ,baharatları hepsini ek edelim yoğuralım ,on dakika kadar yoğuralım.
Misket büyüklüğünde yuvarlayalım unlanmış tepsiye dizelim.
Patatesleri, havuçları istek ettiğimiz boyutta küp biçiminde dilimleyelim.
Soğanı ince kıyım doğrayalım, sıvı yağ ek edip evvel soğanı salçayla bir ölçü kavuralım.
Zerzevatları ek edelim hepsini hiç su koymadan kavuralım.
Köfteleri ve baharatını ek edelim suyunu ekleyelim kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
Sebzeler pişince yemeğimiz hazırdır denetim edelim afiyetle.
Sebzeli Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı