Son konular

Sebzeli Tavuk Graten

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sebzeli Tavuk Graten Tanımı İçin Gereçler
3 dört yemek kaşığı yağ
Yarım kilo mantar
1 çay bardağı su
1 patates
1 kavanoz garnitür
2 orta soğan
Bir kaç diş sarımsak
1 büyük domates
1 orta kabak
2 şer adet yeşil ve kırmızı biber
1 konserve mısır
İstenilen baharatlar tuz
1 buçuk kilo tavuk göğsü
Beşamel sos için;
5 yemek kaşığı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
200 gram tereyağı
5 bardak süt (kıvamına nazaran yavaşça katalım)
Üzeri için;
Rende kaşar( istenilen ölçüde)

Sebzeli Tavuk Graten Tanımı Yapılışı

Evvel sıvı yağ ile küp küp doğranmış soğan ve sarımsağı kavuralım.
Akabinde biberleri,patatesi ,kabağı domatesi ve mantarı katıp istenilen baharatlar ve tuz ekleyip karıştıralım .
Bir çay bardağı su ekleyelim sebzeler hafif yumuşayınca ocağı kapatalım ve üzerine garnitür ve mısırı ekleyelim iç harç hazır.
Sonra beşamel sos hazırlayalım tereyağı eritelim ve içine unu ekleyip kavurmaya başlayalım .
Hafif rengi dönünce tuz ekelim ve yavaş yavaş süt ek edelim kıvamı boza üzere olacak.
Daha sonra tavukları güzelce tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine(yağlı kağıt kullanmıyorum suyu kağıdı eritiyor) fleto formunda dizelim tepsiyi düzgünce kaplasın(tavuk göğüsleri yatay biçim de kesilir kocaman dilim elde edilir)
Üzerine iç harcımızı ekleyip 200 derece fırına atalım yarım saat sonra beşamel sosu dökelim ve yarım saat de o denli dursun .
Pişme durumuna nazaran on dk yetecektir, kaşarları da ekleyip kızartalım .
Daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Sebzeli Tavuk Graten Tanımı İçin Gereçler 1 adet tavuk göğsü 2 adet orta uzunluk havuç 1 su bardağı bezelye 1 orta uzunluk soğan 1 orta uzunluk patates 2 adet sivri biber Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Beşamel sos için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Damak Çatlatan Etli Mozarellalı Sebzeli Graten Tarifi İçin Malzemeler 4 adet patlıcan 1 adet kapya 6 adet sivri biber 1 adet kabak 4 adet patates 2 adet havuç 4 adet soğan 6 diş sarımsak 3 gram kuşbaşı dana eti 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pulbiber Karabiber Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Nefis Sebzeli Hindi Graten Tanımı İçin Malzemeler Hindi sote için: 1 kg hindi göğüs kuşbaşı 1 yemek kaşığı tereyağı 1’er tatlı kaşığı kırmızı toz biber,pulbiber,tuz Sebzeler: 3 tane patlıcan 2 tane kapya biber 3 tane çarliston biber 1 kg patates Beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Fırında Tavuk Graten Tanımı İçin Materyaller 1 adet tavuk göğsü 2 adet orta uzunluk havuç 1 su bardağı bezelye 1 orta uzunluk soğan 2 adet sivri biber Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz Beşamel sosu için : 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un Yarım yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Sebze Graten (Çocuklarınız Bu Sebze Yemeğine Bayılacak) Tarifi İçin Malzemeler 1 buçuk adet tavuk göğsü kullandığım miktarın resmi aşağıda var 1 adet havuç 1 küçük karnabahar 2 adet orta boy kabak 6-7 adet mantar 1 yemek kaşığı domates salçası 1 adet sarımsak 2 adet domates (tavuğun içine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt