Sebzeli Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
2,5 tavuk göğsü (Kullanacağınız tavuk göğsü boyutuna nazaran değisir)
1 kırmızı biber (Doğranmış)
1 yeşil biber (Doğranmış)
4 patates
1 kase bezelye
2 küçük soğan
Tuz, pul biber, kimyon
2-3 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı tereyağı
Su
Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Öncelikle doğradığınız soğan, kırmızı biber, yeşil biber ve tereyağı, salça tencereye alınır ve kavrulur.
Küp küp doğranan patatesler, bezelye bu karışım tencereye koyulur.
1 su bardağı kadar su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve buğulanması beklenir.
Akabinde tavuk göğüsleri yıkanır ve ince küp formunda doğranır.
Yemeğimizin içine koyulur ve yemeği hafif yüzleyecek kadar su konulur sonrasında baharatları eklenir.
Pişmeye bırakılır. Sebzeleriniz ve tavuğunuz piştiğinde yemeğiniz pişmiş demektir. Sıcak servis ediniz, afiyet olsun
2,5 tavuk göğsü (Kullanacağınız tavuk göğsü boyutuna nazaran değisir)
1 kırmızı biber (Doğranmış)
1 yeşil biber (Doğranmış)
4 patates
1 kase bezelye
2 küçük soğan
Tuz, pul biber, kimyon
2-3 yemek kaşığı
2 yemek kaşığı tereyağı
Su
Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
Öncelikle doğradığınız soğan, kırmızı biber, yeşil biber ve tereyağı, salça tencereye alınır ve kavrulur.
Küp küp doğranan patatesler, bezelye bu karışım tencereye koyulur.
1 su bardağı kadar su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve buğulanması beklenir.
Akabinde tavuk göğüsleri yıkanır ve ince küp formunda doğranır.
Yemeğimizin içine koyulur ve yemeği hafif yüzleyecek kadar su konulur sonrasında baharatları eklenir.
Pişmeye bırakılır. Sebzeleriniz ve tavuğunuz piştiğinde yemeğiniz pişmiş demektir. Sıcak servis ediniz, afiyet olsun