Sebzeli Tavuklu Börek Tanımı İçin Malzemeler
1/4 (çeyrek) lahana
2 adet kırmızı biber
2 adet havuç
1 adet soğan
500 gram tavuk göğsü
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yufka
2 yemek kaşığı susam
Yarım bağ maydanoz
Kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet maden suyu
Sebzeli Tavuklu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvıyağ da soğan,lahana ,kırmızı biber ve havucu soteleyin.
Daha sonra soya sosunu ve haşlayıp ayıkladığınız tavukları ek edin. Suyunu çekene kadar pişirin.
Borcamı sıvı yağ ile yağlayın ve yufkayı yerleştirin.
İkinci yufkayı parçalayıp tabana serpiştirin.
Daha sonra tavuklu iç harcı yufkanın içine yerleştirin.
Üzerine kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, borcamın kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
Böreği kesip üzerine bir şişe maden suyunu boşaltın ve susamla süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Sebzeli Tavuklu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1/4 (çeyrek) lahana
2 adet kırmızı biber
2 adet havuç
1 adet soğan
500 gram tavuk göğsü
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yufka
2 yemek kaşığı susam
Yarım bağ maydanoz
Kaşar peyniri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet maden suyu
Sebzeli Tavuklu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvıyağ da soğan,lahana ,kırmızı biber ve havucu soteleyin.
Daha sonra soya sosunu ve haşlayıp ayıkladığınız tavukları ek edin. Suyunu çekene kadar pişirin.
Borcamı sıvı yağ ile yağlayın ve yufkayı yerleştirin.
İkinci yufkayı parçalayıp tabana serpiştirin.
Daha sonra tavuklu iç harcı yufkanın içine yerleştirin.
Üzerine kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip, borcamın kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
Böreği kesip üzerine bir şişe maden suyunu boşaltın ve susamla süsleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Sebzeli Tavuklu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı