Sebzeli Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
3 but tavuk
Tereyağı ya da sıvı yağ (tavuğun da yağı olacağı için çok kullanmamanızı tavsiye ederim)
1 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 adet kapya biber (Benim kapya biberim yoktu yeşil biber kullandım)
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı tel şehriye
Baharatlar ( ben sadece tuz ve karabiber kullandım. siz damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz)
Sebzeli Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk butlarımızı haşlıyoruz.
Patatesi havucu ve biberi doğruyoruz.
Başka bir tencerede eriyen yağımıza doğradığımız sebzelerin izi ekleyip karıştırıyoruz.
Unumuzu da ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Haşladığımız tavukların suyunu da ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Sütümüzü ilave edelim. Bir dakika daha o şekilde kaynasın.
Şehriyelerimizi de ekleyelim.
Baharatlarımızı ve dereotunu ekleyip pişmeye bırakalım. Arada karıştırıp şehriyelerin dibe yapışmasını önleyelim. ( şehriye çabuk yumuşuyor başından pek ayrılmayın.
Kıvam aldığını düşündüğümüz zaman altını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Suyu az gelirse kaynamış su ile ilave yaparsınız. Deneyecek olanlara afiyet olsun .
Sebzeli Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 but tavuk
Tereyağı ya da sıvı yağ (tavuğun da yağı olacağı için çok kullanmamanızı tavsiye ederim)
1 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 adet kapya biber (Benim kapya biberim yoktu yeşil biber kullandım)
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı tel şehriye
Baharatlar ( ben sadece tuz ve karabiber kullandım. siz damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz)
Sebzeli Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk butlarımızı haşlıyoruz.
Patatesi havucu ve biberi doğruyoruz.
Başka bir tencerede eriyen yağımıza doğradığımız sebzelerin izi ekleyip karıştırıyoruz.
Unumuzu da ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
Haşladığımız tavukların suyunu da ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Sütümüzü ilave edelim. Bir dakika daha o şekilde kaynasın.
Şehriyelerimizi de ekleyelim.
Baharatlarımızı ve dereotunu ekleyip pişmeye bırakalım. Arada karıştırıp şehriyelerin dibe yapışmasını önleyelim. ( şehriye çabuk yumuşuyor başından pek ayrılmayın.
Kıvam aldığını düşündüğümüz zaman altını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Suyu az gelirse kaynamış su ile ilave yaparsınız. Deneyecek olanlara afiyet olsun .
Sebzeli Tel Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı