Sebzeli Tepsi Kebabı Tanımı İçin Gereçler
500 gram kuşbaşı
2 adet ortaboy patlıcan
2 adet orta uzunluk patates
2 adet orta uzunluk soğan
1 adet kabak
10 diş sarımsak
1 adet kapya biber
7 adet sivri biber
4 adet orta uzunluk domates
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay bardağı sıvı yağ
Sebzeli Tepsi Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm sebzelerimizi yıkayıp küp küp doğruyoruz.
Yağladığımız tepsimize etimizi ve sebzelerimizi koyuyoruz .
Baharatlarımızı ve sıvı yağımızıda ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz .
Üzerine ıslattığımız yağlı kağıdımızı kapatıyoruz ve alamünyum folyo ile düzgünce kapatıyoruz.
Tepsimizi hiç su eklemiyoruz sebzelerin ve etin kendi suyu ile pişiriyoruz.
Her fırında pişme müddeti farklılık gösterebilir denetimli pişirelim .
200 derecede yaklaşık 1 saatte pişiyor afiyet şifa olsun
500 gram kuşbaşı
2 adet ortaboy patlıcan
2 adet orta uzunluk patates
2 adet orta uzunluk soğan
1 adet kabak
10 diş sarımsak
1 adet kapya biber
7 adet sivri biber
4 adet orta uzunluk domates
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay bardağı sıvı yağ
Sebzeli Tepsi Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm sebzelerimizi yıkayıp küp küp doğruyoruz.
Yağladığımız tepsimize etimizi ve sebzelerimizi koyuyoruz .
Baharatlarımızı ve sıvı yağımızıda ekledikten sonra güzelce karıştırıyoruz .
Üzerine ıslattığımız yağlı kağıdımızı kapatıyoruz ve alamünyum folyo ile düzgünce kapatıyoruz.
Tepsimizi hiç su eklemiyoruz sebzelerin ve etin kendi suyu ile pişiriyoruz.
Her fırında pişme müddeti farklılık gösterebilir denetimli pişirelim .
200 derecede yaklaşık 1 saatte pişiyor afiyet şifa olsun