Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
2 adet patates
1 adet kapya biber
1 adet havuç
Bir tutam dereotu
2 kol taze soğan
Yarım çay bardağı kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
2 su bardağı un
2 paket kabartma tuzu
Üzeri için;
Susam
Çörek otu
Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına yumurta ve yoğurdu alarak tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
Üzerine sıvı yağ, küp küp doğranmış patates, dereotu, taze soğan, rendenlenmiş havuç, rendenlenmiş kaşar peynir, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
Pişirme kağıdı serili borcama kek hamurumuzu boşaltıyoruz.
Üzerine susam ve çörek otu serpiyoruz ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
Birinci sıcaklığı çıkan keki dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun
2 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
2 adet patates
1 adet kapya biber
1 adet havuç
Bir tutam dereotu
2 kol taze soğan
Yarım çay bardağı kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
2 su bardağı un
2 paket kabartma tuzu
Üzeri için;
Susam
Çörek otu
Sebzeli Tuzlu Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına yumurta ve yoğurdu alarak tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
Üzerine sıvı yağ, küp küp doğranmış patates, dereotu, taze soğan, rendenlenmiş havuç, rendenlenmiş kaşar peynir, tuz, un ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce karıştırıyoruz.
Pişirme kağıdı serili borcama kek hamurumuzu boşaltıyoruz.
Üzerine susam ve çörek otu serpiyoruz ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
Birinci sıcaklığı çıkan keki dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun