Sebzeli Ve Labneli Mantar Dolması Tanımı İçin Gereçler
10 adet büyük mantar
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 adet patlıcan
Yarım paket labne sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Rendelenmiş kasar peyniri
Sebzeli Ve Labneli Mantar Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Mantarları güzelce yıkayın, saplarını ayırın (Ben saplarını kullanmadım öbür bir yemek için ayırdım lakin siz isterseniz kullanabilirsiniz)
Tüm materyalleri ince yemeklik doğrayın. Uygun bir tavada sıvı yağını ısıtın, ince yemeklik doğranmış patlıcanları kavurun.
Pişmeye yakın patlıcanlara soğan, biberleri ekleyin ve pişene kadar kavurun.
Tuzunu sarımsağı baharatlarını ekleyip karıştırın ocaktan alın.
Soğumuş olan iç harcın içine yarım paket labne peynirini eleyip karıştıralım. Ve mantarların içine doldurun.
Mantarları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim. 15 dakika sonra mantarların üzerine kaşar peyniri koyup tekrar 5 dakika fırına verip peyniri erimeye başlarken fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun .
10 adet büyük mantar
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 adet patlıcan
Yarım paket labne sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
Rendelenmiş kasar peyniri
Sebzeli Ve Labneli Mantar Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Mantarları güzelce yıkayın, saplarını ayırın (Ben saplarını kullanmadım öbür bir yemek için ayırdım lakin siz isterseniz kullanabilirsiniz)
Tüm materyalleri ince yemeklik doğrayın. Uygun bir tavada sıvı yağını ısıtın, ince yemeklik doğranmış patlıcanları kavurun.
Pişmeye yakın patlıcanlara soğan, biberleri ekleyin ve pişene kadar kavurun.
Tuzunu sarımsağı baharatlarını ekleyip karıştırın ocaktan alın.
Soğumuş olan iç harcın içine yarım paket labne peynirini eleyip karıştıralım. Ve mantarların içine doldurun.
Mantarları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirelim. 15 dakika sonra mantarların üzerine kaşar peyniri koyup tekrar 5 dakika fırına verip peyniri erimeye başlarken fırından alabilirsiniz. Afiyet olsun .