Şeftali Reçeli Tanımı İçin Gereçler
2 kilo reçellik sert yarma şeftali
2 kilo şeker
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon
Şeftali Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şeftalilerimizi bir hoş yıkıyoruz.
Daha sonra küp küp doğruyoruz. Tabi istediğiniz üzere doğrayabilirsiniz.
Sonra tenceremize alıyoruz şeftalilerimizi üzerine şekerimizi de ekliyoruz.
Kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.
Yaklaşık 25 /30 dakika ortası denetimli pişirelim.
Üzeri köpüklenirse köpüğünü bir kaşık yardımıyla alabilirsiniz.
Daha sonra kıvamını aldıktan sonra indirelim.
Ben hafif ılıdıktan sonra kavanozladım afiyet olsun şimdiden.
2 kilo reçellik sert yarma şeftali
2 kilo şeker
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon
Şeftali Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şeftalilerimizi bir hoş yıkıyoruz.
Daha sonra küp küp doğruyoruz. Tabi istediğiniz üzere doğrayabilirsiniz.
Sonra tenceremize alıyoruz şeftalilerimizi üzerine şekerimizi de ekliyoruz.
Kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.
Yaklaşık 25 /30 dakika ortası denetimli pişirelim.
Üzeri köpüklenirse köpüğünü bir kaşık yardımıyla alabilirsiniz.
Daha sonra kıvamını aldıktan sonra indirelim.
Ben hafif ılıdıktan sonra kavanozladım afiyet olsun şimdiden.