Şeftali Reçeli Tanımı İçin Materyaller
1,5 kg şeftali (sertlerinden)
2 su bardağı toz şeker
Şeftali Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkaralım.
Tencereye istediğimiz formda doğrayalım.
Üzerine toz şeker ilave edip kapağını kapatalım.
Bir gece bu formda sabaha kadar bekletelim ki sabaha suyu çıksın.
Sonraki gün şekeri eriyen, suyu çıkan şeftalileri 10-15 dk kısık ateşte kaynatalım.
Kıvam alıca ocağı kapatıp ister sıcak sıcak kavanozlara doldurup aksi çevirip soğumasını bekleyin ister reçel tam soğuduktan sonra kavanozlara doldurup buzdolabına kaldırın. Tercih sizin.
Ben sıcak sıcak kapatmayı tercih edenlerdenim. Kışa afiyetle yemek nasip olsun, afiyetler olsun.
1,5 kg şeftali (sertlerinden)
2 su bardağı toz şeker
Şeftali Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkaralım.
Tencereye istediğimiz formda doğrayalım.
Üzerine toz şeker ilave edip kapağını kapatalım.
Bir gece bu formda sabaha kadar bekletelim ki sabaha suyu çıksın.
Sonraki gün şekeri eriyen, suyu çıkan şeftalileri 10-15 dk kısık ateşte kaynatalım.
Kıvam alıca ocağı kapatıp ister sıcak sıcak kavanozlara doldurup aksi çevirip soğumasını bekleyin ister reçel tam soğuduktan sonra kavanozlara doldurup buzdolabına kaldırın. Tercih sizin.
Ben sıcak sıcak kapatmayı tercih edenlerdenim. Kışa afiyetle yemek nasip olsun, afiyetler olsun.