Şehriyeli Arabaşı Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Yarım adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 dolu yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım su bardağı tel şehriye
2 su bardağı su
Şehriyeli Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsü ve 3 su bardağı su düdüklü tencereye alınır 10 dk kadar haşlanır. Soğuyunca tel tel ayrılır.
Tencereye tereyağı ve un alınır, kokusu çıkana kadar kavrulur ve salça eklenir karıştırılır.
Su ,tavuk suyu ve baharatlar eklenir kaynamaya bırakılır.
Kaynayınca tel şehriye ve etler eklenir.
Şehriye pişince ocaktan alınır.
İsteğe bağlı acı pul biber ve limon eklenir. Deneyeceklere afiyet olsun.
Şehriyeli Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 dolu yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım su bardağı tel şehriye
2 su bardağı su
Şehriyeli Arabaşı Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsü ve 3 su bardağı su düdüklü tencereye alınır 10 dk kadar haşlanır. Soğuyunca tel tel ayrılır.
Tencereye tereyağı ve un alınır, kokusu çıkana kadar kavrulur ve salça eklenir karıştırılır.
Su ,tavuk suyu ve baharatlar eklenir kaynamaya bırakılır.
Kaynayınca tel şehriye ve etler eklenir.
Şehriye pişince ocaktan alınır.
İsteğe bağlı acı pul biber ve limon eklenir. Deneyeceklere afiyet olsun.
Şehriyeli Arabaşı Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı