Son konular

Şehriyeli Havuç Tarator

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Şehriyeli Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
3 tane büyük havuç
Küçük kahve fincanı şehriye (isteğe bağlı)
3 tane kornişon turşu
1 kase süzme yoğurt
Dereotu
1 diş sarımsak
Karabiber
Mayonez (isteğe bağlı)
Tuz
Zeytinyağı

Şehriyeli Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Havucu rendeleyip çok az zeytinyağı ile soteleyip soğuması için kaseye aldım.
Aynı tavaya zeytinyağı ekleyip şehriyeyi hafif rengi dönene kadar kavurdum.
Yarım su bardağı su ekleyip,suyunu çekene kadar pişirip ocaktan aldım.
Pişen şehriyelerin üzerine tekrar yarım kahve fincanı soğuk su ek edip, tavanın ağzını kapatıp dinlenmeye bıraktım. (salatanın içinde şehriyelerin tane tane olması için).
Yoğurdu ,sarımsak,mayonez,karabiber tuz ile uygunca karıştırdım.
Rendelenmiş turşu,dereotu ve öteki gereçleri yoğurt sosuyla harmanlayıp, salatamı tamamladım.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun

Not; Şehriyeyi kavurarak hazırladım,arzu eden haşlama usulüde yapabilir,üzeri için ceviz içi,taze nane,baharat büsbütün damak tadınıza kalmış

Şehriyeli Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt