Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1/2 (yarım) çay bardağı arpa şehriye
3 yemek kaşığı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı sıcak su
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sıvı yağ ve arpa şehriyeler tencereye alınır ve kavrulmaya başlanır.
Rengi dönüp yeterlice kavrulmadan tereyağı da eklenir ve eritilir.
Yağ yanmadan yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler üzerine eklenerek 3 dakika kavrulur.
Pirinçleri ölçtüğümüz bardakla üzerine 3,5 bardak su eklenir ve en son olarak tuzunu da dökerek karıştırılır.
Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Pilav piştikten sonra üzerine bir havlu kağıt kapatılarak 10 dakika demlenmeye bırakılır.
Demlenen pilav dilek edildiği formda servis yapılır. Afiyet olsun.
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı pirinç
1/2 (yarım) çay bardağı arpa şehriye
3 yemek kaşığı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı sıcak su
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle sıvı yağ ve arpa şehriyeler tencereye alınır ve kavrulmaya başlanır.
Rengi dönüp yeterlice kavrulmadan tereyağı da eklenir ve eritilir.
Yağ yanmadan yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler üzerine eklenerek 3 dakika kavrulur.
Pirinçleri ölçtüğümüz bardakla üzerine 3,5 bardak su eklenir ve en son olarak tuzunu da dökerek karıştırılır.
Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Pilav piştikten sonra üzerine bir havlu kağıt kapatılarak 10 dakika demlenmeye bırakılır.
Demlenen pilav dilek edildiği formda servis yapılır. Afiyet olsun.
Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı