Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
3 adet tavuk göğüsü
1/2 (yarım) çay bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 avuç ince doğranmış maydanoz
Tuz
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
4-5 diş sarımsak
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Tavukları tencereye alıp üzerine 3 litre su koyup pişirin.
Piştikten sonra tavukları çıkarıp didikleyin suyunuda süzgeçten geçirip süzün.
Tencerede tel şehriyeyi yağ ile rengi hafif dönene kadar kavurup tavuk suyunu ek edip kaynamaya bırakın. (arzu ettiğiniz kıvama nazaran su eği yapabilirsiniz).
Terbiyesi için un, yoğurt, yumurta ve limon suyunu pürüzsüz olana kadar çırpın ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip tekrar karıştırın.
Şehriyeler pişince çorbanın suyundan 2 kepçe su alarak terbiyesine yavaşça ekleyip karıştırın daha sonrada bu terbiyeyi tencereye yavaşça aktarıp karıştırın.
Son olarak tuz ve didiklenmiş tavukları ekleyip 5 dakika daha kaynatıp maydanozları ekleyip altını kapatın.
3 adet tavuk göğüsü
1/2 (yarım) çay bardağı tel şehriye
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 avuç ince doğranmış maydanoz
Tuz
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
4-5 diş sarımsak
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Tavukları tencereye alıp üzerine 3 litre su koyup pişirin.
Piştikten sonra tavukları çıkarıp didikleyin suyunuda süzgeçten geçirip süzün.
Tencerede tel şehriyeyi yağ ile rengi hafif dönene kadar kavurup tavuk suyunu ek edip kaynamaya bırakın. (arzu ettiğiniz kıvama nazaran su eği yapabilirsiniz).
Terbiyesi için un, yoğurt, yumurta ve limon suyunu pürüzsüz olana kadar çırpın ve rendelenmiş sarımsakları ekleyip tekrar karıştırın.
Şehriyeler pişince çorbanın suyundan 2 kepçe su alarak terbiyesine yavaşça ekleyip karıştırın daha sonrada bu terbiyeyi tencereye yavaşça aktarıp karıştırın.
Son olarak tuz ve didiklenmiş tavukları ekleyip 5 dakika daha kaynatıp maydanozları ekleyip altını kapatın.