Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 paket tavuk göğüs
1 adet soğan
Yarım çay bardağı şehriye
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Tavuğa tuz ekleyerek haşlanır haşlandıktan sonra didiklenir yahut küp küp kesilir.
Bir tencerede ince doğradığımız soğanlar kavrulur salça eklenir salça kokusu gidene kadar karıştırılır.
Şehriye ve tavuklar da eklendikten sonra çok az karıştırılır haşlandığımız tavuk suyu üzerine eklenir .
Bu su kâfi gelmez ise üzerini geçecek kadar sıcak su ek edilir.
Tuz ve baharatlar eklenir kısık ateşte pişirilir şehriyeler yumuşayınca altı kapatılır.
Afiyet olsun
1 paket tavuk göğüs
1 adet soğan
Yarım çay bardağı şehriye
2 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
Tavuğa tuz ekleyerek haşlanır haşlandıktan sonra didiklenir yahut küp küp kesilir.
Bir tencerede ince doğradığımız soğanlar kavrulur salça eklenir salça kokusu gidene kadar karıştırılır.
Şehriye ve tavuklar da eklendikten sonra çok az karıştırılır haşlandığımız tavuk suyu üzerine eklenir .
Bu su kâfi gelmez ise üzerini geçecek kadar sıcak su ek edilir.
Tuz ve baharatlar eklenir kısık ateşte pişirilir şehriyeler yumuşayınca altı kapatılır.
Afiyet olsun