Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tel şehriye
5 su bardağı kaynamış su
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı nane
Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı Yapılışı
Tencereye tereyağında unu ve şehriyeyi kokusu çıkana kadar kavuralım.
Daha evvelce kaynatılmış suyu yavaş yavaş ekleyelim. Uygunca karıştıralım.
Daha evvelden kabın içine aldığımız yoğurdu nane ile karıştırıp ocağın üstünden 2 kepçe karışımdan ekleyip karıştıralım ki yoğurdu direk koyarsak kesilir.
Daha sonra yoğurdunu ekleyip yeterlice karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakalım.
Ben içine yarım tane limon suyu ekledim çocuklarım çok beğenerek ve isteyerek yediler. Afiyet olsun.
2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı tel şehriye
5 su bardağı kaynamış su
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı yoğurt
2 çay kaşığı nane
Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı Yapılışı
Tencereye tereyağında unu ve şehriyeyi kokusu çıkana kadar kavuralım.
Daha evvelce kaynatılmış suyu yavaş yavaş ekleyelim. Uygunca karıştıralım.
Daha evvelden kabın içine aldığımız yoğurdu nane ile karıştırıp ocağın üstünden 2 kepçe karışımdan ekleyip karıştıralım ki yoğurdu direk koyarsak kesilir.
Daha sonra yoğurdunu ekleyip yeterlice karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakalım.
Ben içine yarım tane limon suyu ekledim çocuklarım çok beğenerek ve isteyerek yediler. Afiyet olsun.