Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
1 kg az yağlı dana eti
5 tane patlıcan
2 tane orta boy soğan
3 tane sivri biber (ben çarliston kullandım)
5 tane diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sosu için;
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı salça
Süslemek için;
Domates
Biber
Soğan
Şehzade Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Düdüklü tenceremize küp küp doğranmış etimizi alıyoruz etlerin üstünü geçecek şekilde suyumuzu koyalım.
Ağzı açık şekilde kaynatalım. Etin ustu kopuk kopuk olunca köpükleri alıyoruz bir kaşık yardımı ile, sonra kapağı kapatıyoruz. Düdüklünün buharı çıkıncaya kadar kaynatalım sonra kapatalım kısık ateşte 10 dakika pişirelim. Piştikten sonra eti süzelim.
Alaca kestiğimiz patlıcanlarımızı küp küp doğrayalım. Kabın içine koyalım patlıcanların üstünü geçecek şekilde su koyup tuz atalım 5 dakika bekletelim.
Sonra süzelim kızgın yağda kızartalım çok kızartmayın fırında da kızaracak. Havlu kağıdın içine alalım yağını çeksin.
Tavamıza küp küp doğradığımız soğanımızı ve biberimizi sarımsağımızı alalım pembeleşinceye kadar kızartalım. Ardından tuz, karabiber, pul biberi alalım karıştıralım. Süzdüğümüz etimizi içine alalım karıştıralım.
Büyük boy borcama kızarmış patlıcanımızı alalım üstüne sotelediğimiz etini üstüne dökelim.
Soğanı 4’e bölüp ortasına koyalım, ardından domatesleri dilimleyip üstüne koyalım sonra biberleri koyalım.
Son olarak uygun kaseye salçamızı alalım içine et suyunu dökelim salçanın çözülmesini sağlayalım kaşık yardımı ile etin üstüne gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika domatesleri üstü kızarıncaya kadar pişirelim, yapanlara afiyet olsun.
Şehzade Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg az yağlı dana eti
5 tane patlıcan
2 tane orta boy soğan
3 tane sivri biber (ben çarliston kullandım)
5 tane diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sosu için;
2 su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı salça
Süslemek için;
Domates
Biber
Soğan
Şehzade Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Düdüklü tenceremize küp küp doğranmış etimizi alıyoruz etlerin üstünü geçecek şekilde suyumuzu koyalım.
Ağzı açık şekilde kaynatalım. Etin ustu kopuk kopuk olunca köpükleri alıyoruz bir kaşık yardımı ile, sonra kapağı kapatıyoruz. Düdüklünün buharı çıkıncaya kadar kaynatalım sonra kapatalım kısık ateşte 10 dakika pişirelim. Piştikten sonra eti süzelim.
Alaca kestiğimiz patlıcanlarımızı küp küp doğrayalım. Kabın içine koyalım patlıcanların üstünü geçecek şekilde su koyup tuz atalım 5 dakika bekletelim.
Sonra süzelim kızgın yağda kızartalım çok kızartmayın fırında da kızaracak. Havlu kağıdın içine alalım yağını çeksin.
Tavamıza küp küp doğradığımız soğanımızı ve biberimizi sarımsağımızı alalım pembeleşinceye kadar kızartalım. Ardından tuz, karabiber, pul biberi alalım karıştıralım. Süzdüğümüz etimizi içine alalım karıştıralım.
Büyük boy borcama kızarmış patlıcanımızı alalım üstüne sotelediğimiz etini üstüne dökelim.
Soğanı 4’e bölüp ortasına koyalım, ardından domatesleri dilimleyip üstüne koyalım sonra biberleri koyalım.
Son olarak uygun kaseye salçamızı alalım içine et suyunu dökelim salçanın çözülmesini sağlayalım kaşık yardımı ile etin üstüne gezdirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika domatesleri üstü kızarıncaya kadar pişirelim, yapanlara afiyet olsun.
Şehzade Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı