Son konular

Şehzade Kebabı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
750 gram kuşbaşı dana eti
4 adet patlıcan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
1 büyük biber
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Üzeri için:
Biber
Domates
Sos için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 su bardağı sıcak su

Şehzade Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Ben etleri akşamdan suda pişirdim soğutup dolaba koydum ertesi gün için kolay oluyor.
Patlıcanları yıkayıp soyup küpler halinde doğrayalım tuzlu suda 25-20 dk bekletelim acısı gitsin diye ve patlıcanları havlu peçeteyle kuruyalım.
Kızgın yağda patlıcanları kızartalım havlu peçeteyi tabağa koyup kızarmış patlıcanları üzerine koyalım biraz yağı çeksin.
Ayrı tavada doğranmış domates sarımsak ve biberi az yağda kavuralım.
Pişmiş olan etleri koyalım.
En son etlerin üzerine tuzu ve baharatları koyalım güzelce karıştırıp ocağı kapatalım.
Patlıcanları borcama döküp düz şekilde üzerine de et harcımızı dökelim güzelce yayalım.
En son üzerine biber ve domates koyalım ve sıcak su ile salça karışımı etlerin üzerine dökelim.
180 derece fırında 45 dk pişti benim fırına göre değişir kontrollü pişirin. Afiyet olsun
Şehzade Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt