Şeker Hamurlu Yaş Pasta (Pastanedekilere Taş Çıkartır) Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya malzemeleri;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un(kontrollü koyalım)
1 çay kaşığı tuz
Arasın için;
Pastacı kreması
Süt
Muz,çilek kullandım ben isteğe göre kullanım
Üzeri için;
Sütlü çikolata
Şeker hamuru
Nişasta
Şeker Hamurlu Yaş Pasta (Pastanedekilere Taş Çıkartır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanyamız için yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayıralım, beyazın içine tuz ekleyip köpük olana kadar çırpalım.
Sarısının içine şeker ve su ekleyip iyice çırpalım .
Yumurtanın beyazı köpük haline gelince başka kapta çırptığımız sarısını yavaşça ilave edip spatula ile karıştıralım.
Burası önemli diğer malzemeleri de eleyerek katalım karıştırıp kek kalıbımıza döküyoruz ve 180 c de 20 dk pişirdim ben fırından fırına pişirme süresi değişebilir dikkat edelim .
Daha sonra pastacı kremasını süt ile kıvam alıncaya kadar çırpalım ve soğuyan pandispanyamızın arasına sürelim, yine arasına doğranmış meyvelerimizi ekleyelim ve artan pastacı kremamızı pandispanyanın üzerine de ince bir tabaka halinde sürelim.
Daha sonra sütlü çikolatamızı benmari usulü eritip pastanın üzerine her yerini kaplayacak şekilde sürelim ve dolaba dinlenmeye bırakalım .
Pastamız dinlenirken şeker hamurumuzu 10 dk boyunca yoğurarak yumuşatalım ve ardından nişasta dökerek açalım çok ince olmasın yırtılır orta kalınlıkta açıp dinlenen pastamızın üzerine yerleştirelim .
Dilediğimiz şekili verelim ben çok beğenerek ve eğlenerek yaptım şimdiden yapacaklara afiyet olsun.
Şeker Hamurlu Yaş Pasta (Pastanedekilere Taş Çıkartır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Pandispanya malzemeleri;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un(kontrollü koyalım)
1 çay kaşığı tuz
Arasın için;
Pastacı kreması
Süt
Muz,çilek kullandım ben isteğe göre kullanım
Üzeri için;
Sütlü çikolata
Şeker hamuru
Nişasta
Şeker Hamurlu Yaş Pasta (Pastanedekilere Taş Çıkartır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pandispanyamız için yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayıralım, beyazın içine tuz ekleyip köpük olana kadar çırpalım.
Sarısının içine şeker ve su ekleyip iyice çırpalım .
Yumurtanın beyazı köpük haline gelince başka kapta çırptığımız sarısını yavaşça ilave edip spatula ile karıştıralım.
Burası önemli diğer malzemeleri de eleyerek katalım karıştırıp kek kalıbımıza döküyoruz ve 180 c de 20 dk pişirdim ben fırından fırına pişirme süresi değişebilir dikkat edelim .
Daha sonra pastacı kremasını süt ile kıvam alıncaya kadar çırpalım ve soğuyan pandispanyamızın arasına sürelim, yine arasına doğranmış meyvelerimizi ekleyelim ve artan pastacı kremamızı pandispanyanın üzerine de ince bir tabaka halinde sürelim.
Daha sonra sütlü çikolatamızı benmari usulü eritip pastanın üzerine her yerini kaplayacak şekilde sürelim ve dolaba dinlenmeye bırakalım .
Pastamız dinlenirken şeker hamurumuzu 10 dk boyunca yoğurarak yumuşatalım ve ardından nişasta dökerek açalım çok ince olmasın yırtılır orta kalınlıkta açıp dinlenen pastamızın üzerine yerleştirelim .
Dilediğimiz şekili verelim ben çok beğenerek ve eğlenerek yaptım şimdiden yapacaklara afiyet olsun.
Şeker Hamurlu Yaş Pasta (Pastanedekilere Taş Çıkartır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı