Şeker Pare (Üzeri Kaymaklı) Tanımı İçin Gereçler
125 gram teremyağı
1 yumurta
Yarım çay bardak irmik
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı elenmiş un
Fındık
Şerbeti İçin
2,5 su bardak şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
Üzeri İçin
Olağan kaymak kullandım yarısına
Şeker Pare (Üzeri Kaymaklı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel terem yağ bir kaba konulup yumurta koyup çırpılır. Daha sonra pudra şekeri koyup irmik koyup çırpılır.
1 bardak un koyup vanilya kabartma tozu da koyup çırpılır kalan unu da ek edip yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur elimize yapışmıyorsa olmuş demektir.
Şayet yapışıyorsa azıcık da un koyup kıvamını aldıralım ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp fırın tepsisine koyalım.
Fındıkların tam ortasına batıralım bu halde tam 35 adet çıkıyor. Isıtılmış fırında 180 derecede pişirelim.
Tatlımızı soğusun. Şerbetimizi kaynatalım ılısın. Soğuk tatlıya ılık şerbet döktüm. Maksadım tatlıyı sonraki gün ıslamaktı evvel tatlıyı pişirdim hazır oldu sonra şerbeti siz o gün yaparsanız evvel şerbeti kaynatın soğusun tatlı ılık olacaktır bu halde de yapabilir.
Ben yarısının üzerine kaymak koydum sıkma torbasına kaymak koyup süsledim ️
125 gram teremyağı
1 yumurta
Yarım çay bardak irmik
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı elenmiş un
Fındık
Şerbeti İçin
2,5 su bardak şeker
3 su bardağı su
3 damla limon suyu
Üzeri İçin
Olağan kaymak kullandım yarısına
Şeker Pare (Üzeri Kaymaklı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel terem yağ bir kaba konulup yumurta koyup çırpılır. Daha sonra pudra şekeri koyup irmik koyup çırpılır.
1 bardak un koyup vanilya kabartma tozu da koyup çırpılır kalan unu da ek edip yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur elimize yapışmıyorsa olmuş demektir.
Şayet yapışıyorsa azıcık da un koyup kıvamını aldıralım ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp fırın tepsisine koyalım.
Fındıkların tam ortasına batıralım bu halde tam 35 adet çıkıyor. Isıtılmış fırında 180 derecede pişirelim.
Tatlımızı soğusun. Şerbetimizi kaynatalım ılısın. Soğuk tatlıya ılık şerbet döktüm. Maksadım tatlıyı sonraki gün ıslamaktı evvel tatlıyı pişirdim hazır oldu sonra şerbeti siz o gün yaparsanız evvel şerbeti kaynatın soğusun tatlı ılık olacaktır bu halde de yapabilir.
Ben yarısının üzerine kaymak koydum sıkma torbasına kaymak koyup süsledim ️