Şeker Pare Tanımı İçin Materyaller
1 adet margarin (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
2 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon
Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir kaba margarin şeker yumurtayı alalım güzelce karıştıralım.
Daha sonra öteki kalan materyalleri ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alalım güzelce yuvarlayalım ve üzerine yavaşça bastıralım.
Tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısını sürüp bir çatal yardımı ile çizelim.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti hazırlayalım.
Üzerine ılık şerbeti dökelim iki üç saat beklettikten sonra servise hazır tatlımız.
Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet margarin (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
2 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon
Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir kaba margarin şeker yumurtayı alalım güzelce karıştıralım.
Daha sonra öteki kalan materyalleri ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alalım güzelce yuvarlayalım ve üzerine yavaşça bastıralım.
Tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısını sürüp bir çatal yardımı ile çizelim.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti hazırlayalım.
Üzerine ılık şerbeti dökelim iki üç saat beklettikten sonra servise hazır tatlımız.
Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı