Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler
2 yumurta 1 inin sarısı üstüne sürülecek
2 çay bardağı irmik
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 tane vanilya
3,5 su bardağı un
250 gram margarin
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon
Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlayalım tencereye şeker ve suyu koyup, kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra kapatıp, soğumaya bırakıyorum.
Hamur için bütün materyalleri yeterlice yoğuruyoruz ceviz küçüklüğünde kesimler koparıp form veriyoruz.
Üzerine yumurtanın sarısını sürüp, 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen hamurumuz sıcak şerbetimiz soğuk olarak döküyoruz üzerini kapatıp, dinlendirelim.
Üzerine süslemek için tercihi size bırakıyorum afiyet olsun.
Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yumurta 1 inin sarısı üstüne sürülecek
2 çay bardağı irmik
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 tane vanilya
3,5 su bardağı un
250 gram margarin
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon
Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlayalım tencereye şeker ve suyu koyup, kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra kapatıp, soğumaya bırakıyorum.
Hamur için bütün materyalleri yeterlice yoğuruyoruz ceviz küçüklüğünde kesimler koparıp form veriyoruz.
Üzerine yumurtanın sarısını sürüp, 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Pişen hamurumuz sıcak şerbetimiz soğuk olarak döküyoruz üzerini kapatıp, dinlendirelim.
Üzerine süslemek için tercihi size bırakıyorum afiyet olsun.
Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı