Şekerpare (Tam Ölçüsünde) Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağı ya da margarin(Oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
2,5 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un yaklaşık 2 su bardağı
Şerbeti için;
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzerine batırmak için;
Fındık varsa kullanabilirsiniz
Şekerpare (Tam Ölçüsünde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz (Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak) toz şekeri ve suyu bir tencerede kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca limon suyunu da damlatıp 3-4 dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. Şerbetimiz soğurken hamurunu hazırlıyoruz.
Un hariç verilen gereçleri karıştırıp, unu denetimli bir formda ekleyerek ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. Daha sonra ortalarına fındık batırıp evvelden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkınca birinci sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz. Tatlımız şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şekerpare (Tam Ölçüsünde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağı ya da margarin(Oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
2,5 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un yaklaşık 2 su bardağı
Şerbeti için;
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Üzerine batırmak için;
Fındık varsa kullanabilirsiniz
Şekerpare (Tam Ölçüsünde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz (Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak) toz şekeri ve suyu bir tencerede kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca limon suyunu da damlatıp 3-4 dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. Şerbetimiz soğurken hamurunu hazırlıyoruz.
Un hariç verilen gereçleri karıştırıp, unu denetimli bir formda ekleyerek ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. Daha sonra ortalarına fındık batırıp evvelden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkınca birinci sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz. Tatlımız şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şekerpare (Tam Ölçüsünde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı