Şekerpare Tatlısı Tarifi İcin Malzemeler
*250 gr tereyağı (tuzsuzoda sıcaklığında)
*2 cay bardağı irmik
*2 yumurta (1 sarısı uzerine surulecek)
*Yarım cay kaşığı kabartma tozu
*Yarım cay kaşığı karbonat
*1 5 cay bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilin
*3 su bardağı un ( hamur yumuşak olmalı)
*
*Şerbet icin;
*
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Limon
*
*Uzeri icin;
*Fındık, badem veya ceviz
Şekerpare Tatlısı Tarifi Yapılışı Geleneksel tatlımız olan şekerpare hem yapımı hem sunumu bakımından oldukca kolay, lezzetli bir şerbetli tatlımız
1
*İlk adımımız şerbeti yapmak olacak
*Uygun boyuttaki tencereye su ve toz şekeri alıp karıştırarak kaynamasını sağlayalım
*Kaynamaya başladıktan sonra birkac damla limon suyu sıkalım ve 5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım
*Cok fazla kaynatmayalım yoğun kıvamlı olursa kurabiyeler şerbeti cekmeyecektir
*Ardından şekerpare icin un haric tum malzemeleri karıştırma kabına alalım ve unu kontrollu olarak ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım
*Dilediğiniz bir şekerpare şeklini verdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim
*Uzerine yumurta sarısı surup fındık ve cevizlerini de ekledikten sonra 180° fırında ortalama 20 dakika kadar uzeri kızarana pişirelim
*İlk sıcaklığı cıktıktan sonra, soğumuş olan şerbeti uzerine dokelim ve lezzetli tatlımızı sevdiklerimizle buluşturalım )
*250 gr tereyağı (tuzsuzoda sıcaklığında)
*2 cay bardağı irmik
*2 yumurta (1 sarısı uzerine surulecek)
*Yarım cay kaşığı kabartma tozu
*Yarım cay kaşığı karbonat
*1 5 cay bardağı pudra şekeri
*1 paket vanilin
*3 su bardağı un ( hamur yumuşak olmalı)
*
*Şerbet icin;
*
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Limon
*
*Uzeri icin;
*Fındık, badem veya ceviz
Şekerpare Tatlısı Tarifi Yapılışı Geleneksel tatlımız olan şekerpare hem yapımı hem sunumu bakımından oldukca kolay, lezzetli bir şerbetli tatlımız
1
*İlk adımımız şerbeti yapmak olacak
*Uygun boyuttaki tencereye su ve toz şekeri alıp karıştırarak kaynamasını sağlayalım
*Kaynamaya başladıktan sonra birkac damla limon suyu sıkalım ve 5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım
*Cok fazla kaynatmayalım yoğun kıvamlı olursa kurabiyeler şerbeti cekmeyecektir
*Ardından şekerpare icin un haric tum malzemeleri karıştırma kabına alalım ve unu kontrollu olarak ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım
*Dilediğiniz bir şekerpare şeklini verdikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim
*Uzerine yumurta sarısı surup fındık ve cevizlerini de ekledikten sonra 180° fırında ortalama 20 dakika kadar uzeri kızarana pişirelim
*İlk sıcaklığı cıktıktan sonra, soğumuş olan şerbeti uzerine dokelim ve lezzetli tatlımızı sevdiklerimizle buluşturalım )