Son konular

Şekerpare

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Şekerpare Tanımı İçin Materyaller
3 adet yumurta (Sarının biri üzeri için)
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Portakal rendesi 1 tatlı kaşığı
Aldığı kadar un (Ben 3 bardak kulandım)
Şerbeti için;
2.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 kaç damla limon suyu (Kapatmaya yakın)
Üzeri için;
Ayırdığınız yumurta sarısı
Antep fıstığı

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle soğuması gerektiği için şerbetini hazırlayın.
Şerbet gereçlerini tencereye koyup karıştırın.
Ocağın üzerine koyup kaynamasını bekleyin.
Kaynadıktan sonra 5 dakika kaynatıp soğuması için kenara alın.
Bu ortada tatlının hamurunu hazırlayın.
Un ve ayırdığınız bir yumurta sarısı hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alın.
Elinizle karıştırıp azar azar un ek ederek yoğurun.
Hamurdan kesimler kopartıp yuvarlayıp tepsiye dizin.
Üzerlerine fındık batırıp yumurta sarısı sürüp.
Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Pişen şekerpareleri fırından çıkarıp, birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturun.
Şerbetini çektiğinde soğumasını bekleyip servis edin. Afiyet olsun
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler 100 gram oda ısısında tereyağı (Veya margarin) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı pudraşekeri 2 adet yumurta ( 1 inin sarısı üzerine sürmek için ) 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un (kontrollü eklenecek) Şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Orjinal Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler Yarım paket tereyağı 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı irmik 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek) 1 tane kabartma tozu 1 tane vanilya Aldığı kadar un Şerbeti için 4 su bardağı şeker 3.5 su bardağı su Yarım limon suyu Süsleme için Fındık içi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Şerbetli Şekerpare Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 paket margarin 2 adet yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak) 2 çay bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1,5 çay bardağı pudra şekeri 3 su bardağı un Şerbeti için: 4,5 su bardağı su 4 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı limon...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Şekerpare (İrmiksiz) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 çay bardağı sıvı yağ 125 gram katı yağ (Ben tereyağ kullandım) 2 adet yumurta (1 sarısı üzerine ayrılacak ) Yarım su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Şerbeti için; 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Haşhaşlı Cevizli Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler 200 gram margarin (veya tereyağ) 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı mavi haşhaş 2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayır) 1 yemek kaşığı yoğurt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2- 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin 2 bardak kâfi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt